Опанування фінансових дисциплін у дистанційному режимі навчання

8 листопада 2020 року

 

      Під час адаптивного карантину на території України набуває широкого масштабу використання в освітньому процесі сучасних технологій дистанційного навчання. Після тимчасової розгубленості навесні 2020 року всім довелося прийняти виклик, зумовлений пандемією, та швидко адаптуватися до нових реалій. Он-лайн платформи вже розглядаються не як складний засіб доставки знань до студентства, а набувають популярності внаслідок спрощення доступу до навчально-методичних матеріалів, економії часу, прозорості навчального процесу.

 

Співробітники кафедри фінансів Національного університету біоресурсів і природокористування України мають зареєстровані електронні навчальні курси з усіх дисциплін, і успішно застосовують інноваційні технології дистанційних комунікаційних сервісів. Не виключенням є і дисципліна «Бізнес-аналітика», яка викладається магістрам-фінансистам 1 року навчання. Заняття відбуваються згідно з розкладом у вигляді відео-конференцій за допомогою програми Zoom та при використанні завантажених матеріалів в elearn.

 

На лекційному занятті, яке проводила 5 листопада 2020 року к.е.н., доцент Сова Олена Юріївна, розглядалися основні поняття моделювання у сфері прийняття бізнес-рішень. Головна перевага ідеї аналізу бізнес-процесів підприємства за допомогою створення його моделі – її універсальність, адже моделювання дає відповіді практично на всі питання, що стосуються вдосконалення діяльності господарюючого суб’єкта і підвищення його конкурентоспроможності. Студенти мали змогу одночасно бачити і чути викладача, одногрупників, презентацію, дискутувати в процесі обговорення методології та інструментів моделювання «третього покоління».

 

Матеріали дисципліни «Бізнес-аналітика» розміщено на сторінці навчально-інформаційного порталу Національного університету біоресурсів і природокористування України (URL: https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1462), де завжди у студентів є доступ до електронних версій лекцій та практичних завдань.

 

Автори курсу – завідувачка кафедри фінансів д.е.н., професор Давиденко Надія Миколаївна та доцент Сова Олена Юріївна – регулярно допомагають магістрам із пошуком літературних джерел для підготовки доповідей, інформують про строки виконання робіт. Викладачі спонукають студентів до використання сучасних методів наукового пізнання, до формулювання обґрунтованих пропозицій щодо вирішення поставлених завдань. НУБіП України надає можливість провести апробацію результатів досліджень на конференціях тематичного спрямування.

Економічний факультет та кафедра фінансів запрошують усіх бажаючих прийняти участь у Науково-практичній студентській конференції «Фінансове забезпечення розвитку аграрної сфери України», яка відбудеться 18 листопада 2020 року в он-лайн форматі. Чекаємо на пізнавальні виступи та змістовні презентації!

 

 

Олена Сова,

доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook