Чергове засідання кафедри: конструктивний діалог між НПП для вирішення спільних задач

28 жовтня 2020 року

Під головуванням завідувача кафедри, доктора сільськогосподарських наук, професора Володимира Миколайовича Чайки 28 жовтня відбулося чергове засідання кафедри екології агросфери та екологічного контролю. В реаліях ситуації, яка зараз склалася із Covid-19 засідання кафедри проходило в он-лайн режимі, використовуючи платформу Zoom з метою збереження здоров’я всіх членів кафедри.  

Основними питаннями, відповідно до порядку денного, були питання щодо затвердження наукових тем студентам ОС «Магістр» 1-го року навчання та студентам 4 курсу ОС «Бакалавр» зі спеціальності 101 «Екологія». Зокрема, професор кафедри Наталія Анатоліївна Макаренко зауважила на актуальності наукових тем магістрів та бакалаврів до проблематики досліджень кафедри.

Під час засідання були розглянуті питання щодо надання разового дозволу Віті Петрівні Строкаль для наукового керівництва аспіранткою вечірньої форми навчання Ковпак А.В. Відповідно на даному засіданні кафедри, аспірантка Анна Василівна Ковпак для розгляду та затвердження дисертаційної теми представила обґрунтування наукової роботи на тему «Інтегральне оцінювання стану води Київського та Каховського водосховищ Дніпровського басейну відповідно до видів водокористування». В обговоренні прийняли участь професори та доценти кафедри, зокрема професор В.М. Чайка зазначив на роз’ясненні методів дослідження, які будуть застосовані в дисертаційній роботі, професор Н.А. Макаренко зауважила про актуальність адаптації міжнародних методів, доцент М.М. Ладика уточнила про розподіл показників якості води за їх призначенням, доцент І.Г. Рубежняк зазначила про категорію показників якості води у розрізі видів водокористування, зокрема для сільського господарства, гідроенергетики тощо. 

 

Також були розглянуті пропозиції щодо проведення наступного засідання кафедри з метою заслуховування презентацій мети, задач та методів дослідження для магістрів 1-го року навчання, а також проведення попереднього захисту магістерських робіт для магістрів 2-го року навчання зі спеціальності 101 «Екологія».

Важливим питанням залишається здійснення акредитаційної справи з програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 «Екологія». Професор кафедри, гарант програми Наталія Анатоліївна Макаренко зауважила на вагомості здійснення оцінювання даної програми підготовки всіма науково-педагогічними працівниками, а також на залученні представників кафедри до активної співпраці у підготовці документів до акредитації даної програми.

 

 

Як результат засідання кафедри, були прийняті наступні рішення: (1) затвердити тему дисертаційної роботи Ковпак Анні Василівні, аспірантці 1-го року навчання (вечірня форма) на здобуття доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія» у такій редакції «Інтегральне оцінювання стану води Київського та Каховського водосховищ Дніпровського басейну відповідно до видів водокористування» а також направити на розгляд до науково-технічної ради факультету захисту рослин, біотехнологій та екології; (2) дозволити доценту кафедри Строкаль Віті Петрівні наукове керівництво аспіранткою 1-го року навчання (вечірня форма) Ковпак А.В. на здобуття доктора філософії зі спеціальності 101 «Екологія»; (3) провести засідання кафедри 16 листопада для заслуховування аспірантів кафедри, звітів НДР тощо; (4) провести 23 листопада засідання кафедри з метою заслуховування студентів ОС «Магістр» 1-го та 2-го років навчання; (5) зроблено наголос на необхідності проходження анкетування науково-педагогічними працівниками щодо оцінювання програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 «Екологія»; (6) слідкувати постійно за якісним проведенням дистанційно лекційні та практичні заняття відповідно розкладу; (7) до наступного засідання кафедри надати пропозиції щодо закріплення відповідальних осіб за певним видом діяльності на кафедрі.

Всі рішення були прийняті одноголосно.

 

Віта Строкаль, секретар, доцент кафедри

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook