Студенти 2 курсу СТ спеціальності "Садівництво та виноградарство" відвідали ботанічний сад НУБіП України

28 вересня 2021 року

 

Студенти 2 курсу скороченого терміну навчання агробіологічного факультету спеціальності «Садівництво та виноградарство» разом зі своїм куратором Вірою Кутовенко, відвідали ботанічний сад НУБіП. Зустрів студентів і провів цікаву та пізнавальну екскурсію кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник, завідувач лабораторії інтродукції та селекції деревних рослин ботанічного саду Станіслав Слюсар.

Станіслав Слюсар розповів, що ботанічний сад Національного університету біоресурсів і природокористування України був заснований у 1928 році. Його створили для науково-навчальних цілей із дослідження та розв’язання проблем акліматизації, збереження, розмноження та селекції в спеціально створених умовах рідкісних і типових видів рослин.

На території ботанічного саду зростає велика кількість видів рослин, понад 3500 таксономічних одиниць. Загальна площа бот саду складає 53 га. Тут розміщена навчальна база та практична лабораторія, розсадники лісових та декоративних рослин і багато інших науково-навчальних ділянок.

Територія в ботанічному саду облаштована для звичайних відвідувачів, тут є вимощені доріжки, лавки, ліхтарі, альтанки, містки, струмочки, таблички з корисною інформацією та велика колекція дерев’яних скульптур. Тут створенні експозиційні ділянки хвойних рослин Далекого Сходу, Кавказу, квітково-декоративних рослин, троянд, бузку, географічні посадки дубів. В колекції тропічних та субтропічних рослин представники бромелієвих, цитрусових, кипарисів тощо. 

На відносно невеликій ділянці студенти побачили величезну кількість різноманітних дерев, кущів, квітів і декоративних рослин. Частина з них була незвичайна та непритаманна для нашого регіону. Також біля кожного виду стоїть табличка з назвою та природною зоною зростання. Ботанічний сад прикрашають скульптури Михайла Павловського, які створюють неповторне враження.

Студенти були приємно вражені різноманітність рослин та дизайном ботанічного саду. Дякуємо Станіславу Слюсару за цікаву та пізнавальну екскурсію!

Віра Кутовенко, куратор 2 курсу

 СТ навчання спеціальності «Садівництво та виноградарство»,

доцент кафедри овочівництва та закритого грунту

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook