Лабораторні роботи з зоології у студентів першокурсників факультету тваринництва та водних біоресурсів

23 жовтня 2020, 17:56

    Дисципліна «Зоологія» є однією з основних дисциплін професійної підготовки студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура», які навчаються на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Вона слугує базою знань про кормові об'єкти та паразитів риб і водночас є прикладною дисципліною для спеціалістів з іхтіології, рибництва та інших галузей аграрного комплексу.

  Знайомитись із світом живої природи студенти першого курсу починають із групою Найпростіших або Одноклітинних організмів. Під час лабораторних робітпершокурсники мають змогу спостерігати за живими об’єктами і вивчати їх будову на фіксованих препаратах.

    Перед початком занять студенти збирали воду з водойм різного типу, і продовж кількох тижнів штучно розводили в ній культуру одноклітинних організмів. Вже в аудиторії кожен самостійно робив тимчасовий препарат для роботи з водними найпростішими, опановував тонкощі роботи з мікроскопічними об’єктами і, навіть, перші спроби фото і відео різноманітних форм і рухів евглен і інфузорій.

 

      Пригоди у краплі води… Відео, відзнятими нашим студентами під час лабораторної роботи.

Отож, перший місяць навчання у студентів дуже насичений. Але попереду ще багато всього цікавого…

Олена Дегтяренко,
доцент кафедри біології тварин

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook