Підсумки літа та початок навчального року разом із KFSA: новий формат роботи гуртка

20 жовтня 2020 року

 З початком пандемії діяльність усіх закладів та установ, в тому числі і для студентського гуртка «Kyiv Forestry Students Association» (KFSA), стала ускладненою через карантинні обмеження та наближення онлайн-сесії. Однак гурток не просто продовжив активну роботу, а оперативно перелаштувався до нового формату – онлайн-семінарів, на які, у якості доповідачів, запрошуються закордонні колеги, що презентуються теми своїх наукових досліджень та розповідають про лісове господарство й традиції своїх країн.

     Одним з таких заходів була доповідь від нашої колеги із Туреччини Еліф Наз Думан, яка розповіла про свою рідну країну, її традиції, їжу і деякі цікаві факти. Зокрема, виявляється, що Санта Клаус, якого ми знали, родом з Південної частини Туреччини, а також сільське господарство на території цієї країни бере свій початок ще 11 000 років тому. Також, завдяки своєму унікальному розміщенню та через велику кількість торгівельних шляхів, у країні свій життєвий простір знайшли величезна кількість як аборигенних так, і унікальних інтродукованих видів тварин і рослин, завдяки чому Туреччина входить у 35 найбагатших на біорізноманіття країн. Інша частина презентації була присвячена лісовому господарству цієї унікальної країни та лісам урбанізованого середовища, що є об’єктом досліджень магістерської роботи Еліф. Гуртківці взяли активну участь у онлайн-зустрічі, цікавилися лісовим менеджментом, ситуацію з пожежами та відношення суспільства до лісової галузі країни. Також згадали і про зустріч студентів-лісівників із Туреччини та України, яка організовували гуртківці KFSA у НУБіП у 2017 році. Всі учасники залишились надзвичайно задоволені зустріччю і висловили бажанням зустрітись повторно, але вже офлайн на турецьких берегах Чорного моря.
     В обмін KFSA залюбки провели презентацію про лісове господарство України для турецьких колег, які були надзвичайно здивовані тим фактом, що Україна має власну пустелю, та багато дискутували у абсолютно різних напрямках.
Новий формат робити гуртка був презентований на традиційному Фестивалі студентської наукової роботи НУБіП України. Оскільки захід відбувався дистанційно, судді спочатку мали ознайомитися зі звітами, веб-сторінками та презентаціями гуртків, після чого задавали питання старостам щодо активності та роботи їх гуртка. Коли ж черга дійшла до старости Володимира Кравця, переважна більшість питань стосувалася наукової роботи гуртка, оскільки список опублікованих праць гуртківців за навчальний рік є незначним. Звісно, це закономірно, адже переважну кількість учасників гуртка становлять студенти 1-2 курсів, хоча магістри та студенти старших курсів мають публікації, у підготовці яких допомагає отриманий на засіданнях гуртка міжнародний досвід та знання. Судді були приємно вражені, дізнавшись які міжнародні можливості відкриває асоціація студентів лісівників. Також представник гуртка звернувся до представників адміністрації університету із пропозицією виділити фінансування на кращі наукові публікації гурткам-переможцям. У підсумку гурток здобув перемогу на фестивалі наук.
     Продовження карантину з початком нового навчального року частково обмежило можливість гуртків зустрічатися на традиційних засіданнях, однак зовсім не зупинило бажання професійно розвиватися та вдосконалюватися. Нещодавно відбулося перше цьогорічне засідання, на якому затвердили план роботи гуртка на перший семестр. Тож на найближчий час гуртківці запланували серію міжнародних онлайн-семінарів, на які запрошуємо усіх охочих. Слідкуйте за подіями гуртка на сайті кафедри та у соцмережах: https://www.facebook.com/KFSA.UA.
 
Володимир Кравець,
староста гуртка
Лобченко Ганна,
керівник студентського гуртка
«Kyiv Forestry Students Association»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook