До славного ювілею професора Віктора Маурера

11 жовтня 2020, 0:00

 

Цими днями виповнюється 70 років від дня народження відомого вченого-лісівника, неперевершеного оптиміста, чудового педагога, наставника, просто шанованої людини – професора Віктора Мельхіоровича Маурера.
Цю людину знаю вже більше сорока років з часів свого студентства, адже навчався в УСГА (сьогоднішній НУБіП України) у той час, коли Віктор Мельхіорович уже був асистентом кафедри лісових культур. Познайомились з ним під час закладання географічних культур у Дзвінківському лісництві Боярської лісової дослідної станції. З цього часу ми й потоваришували, хоча я й не був спортсменом-футболістом (хто знає В.М., йому відомо що це означає).
Сьогодні проф. В. Маурер є достойним послідовником своїх вчителів, відомим вченим, вірним товаришем, який фанатично живе проблемами відтворення лісу.
Тисячі випускників лісогосподарського факультету, а з часом ННІ лісового господарства, слухали і слухають лекції цього авторитетного вченого, експерта, патріота українського лісу, а для сотень з них він став чудовим керівником дипломних робіт, наставником, а з часом старшим товаришем. Стати дипломником у «самого Маурера» є честю далеко не для всіх бажаючих.
Його принциповість не завжди могла подобатись опонентам, але заслужила величезну повагу серед фахівців лісової галузі від його рідного Закарпаття до Сходу, від Українського Полісся до Криму. Авторитет цієї людини та його людяність є неперевершеними.
Від щирого серця зичу цій людині міцного здоров’я, довгих років життя та невичерпної енергії, яка б його ніколи не покидала.

З величезною шаною,
Голова Державного агентства
лісових ресурсів України
Василь Кузьович

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook