Відбулася відкрита лекція доцента кафедри обліку та оподаткування Шевчук Катерини Віталіївни

29 вересня 2020 року

Практика проведення відкритих лекцій є невід’ємною частиною удосконалення навчального процесу та інструментом підвищення рівня підготовки фахівців. У відповідності до наказу ректора НУБіП України від 23.01.2020 р. № 43 та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних і практичних занять у осінньому семестрі 2020-2021 навчального року на економічному факультеті, 16 вересня 2020 р. на 2 парі в дистанційному режимі з використанням програми Webex Meet відбулося відкрите лекційне заняття доцента кафедри обліку та оподаткування Шевчук Катерини Віталіївни з дисципліни «Бухгалтерський облік в галузях національного господарства» на тему: «Особливості відображення в обліку інших операцій та окремих видів торгівлі» для студентів 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Облік і оподаткування».

Торговельна діяльність в Україні нині є однією з найпоширеніших форм підприємництва. У статутних документах будь-якого підприємства в якості виду підприємницької діяльності найчастіше вказується торгівля. В сучасних умовах функціонування економіки розвиток інформаційних технологій та поширення мережі Інтернет сприяє активному розвитку такої форми дистанційної торгівлі, як інтернет-торгівля, що набуває особливої актуальності в умовах епідемічної ситуації яка склалася в світі. У зв’язку з цим облік витрат на створення і функціонування інтернет-магазинів, облік розрахунків з покупцями є досить важливим.

Метою лекції було показати студентам особливості документального оформлення та обліку безоплатної передачі товарів, повернення товарів покупцями,  дистанційної торгівлі товарами, продажу товарів у розстрочку та комісійної торгівлі.

На лекції були присутні: декан економічного факультету д.е.н., професор Анатолій Діброва, завідувач кафедри обліку та оподаткування д.е.н., професор Євгенія Калюга, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу д.е.н., професор Інна Лазаришина, д.е.н., професор кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко, д.е.н., професор кафедри статистики та економічного аналізу Василь Савчук, к.е.н., доценти кафедри обліку та оподаткування Олена Боярова,  Тамара Гуренко, Оксана Данілочкіна, Світлана Дерев’янко, Наталія Кузик, Людмила Мельянкова.

Студенти та присутні викладачі позитивно оцінили зміст проведеного лекційного заняття, відзначили високий науково-методичний рівень володіння матеріалом, культуру мови лектора, різноманітність використаних методів і прийомів, уміння підтримувати дисципліну в аудиторії та логічну послідовність і лаконічність лекційного матеріалу .

 

К.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування

 

Наталія Кузик 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook