На засіданні фахового семінару кафедри глобальної економіки відбулась попередня експертиза дисертаційного дослідження Чебан Ірини Вікторівни

28 вересня 2020 року
НУБіП України

     18.09.2020 року на засіданні фахового семінару кафедри глобальної економіки була проведена попередня експертиза дисертаційного дослідження аспірантки кафедри глобальної економіки Чебан Ірини Вікторівни на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 051 «Економіка» за темою: «Формування ринку біоенергії в Україні».

    Науковий керівник: д.е.н., професор, декан економічного факультету, Діброва Анатолій Дмитрович.
   Рецензенти: доктор економічних наук, доцент кафедри економічної теорії, Бутенко Віра Михайлівна; доктор економічних наук, доцент кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі, Гальчинська Юлія Миколаївна.
  Актуальність теми дослідження спрямована на вирішення наукових і практичних завдань, що мають важливе народногосподарське значення, а саме: забезпечення ефективного розвитку ринку біоенергії в Україні, що дозволить зменшити залежність національної економіки від імпорту енергоносіїв, знизити її енергоємність та сприятиме підвищенню якості життя суспільства, забезпечуючи стабільне його функціонування, на основі удосконалення механізму його регулювання.
  На засіданні фахового семінару кафедри глобальної економіки були присутні 9 членів, відповідно до затвердженого складу у повному обсязі, був зібраний необхідний кворум по штатних і запрошених докторах наук за профілем дисертації, що розглядалася.

  Зміст дисертації викликав інтерес членів засідання фахового семінару кафедри, передзахист відбувався в товариській, принциповій і діловій атмосфері.
  Аспірантці було задано ряд питань, пов’язаних з конфліктом продовольчої безпеки країни та виробництвом біопалива з біосировини; підкреслено вичерпність традиційних видів палива перед альтрнативними джералами енергії; визначено основні прогнози щодо частки використання енергії з відновлювальних джерел, у тому числі частки біоенергетики у загальному споживанні енергії до 2025 року; оцінено енергетичний потенціал біомаси та його використання в Україні.
  Активну участь в обговоренні взяли усі члени фахового семінару кафедри глобальної економіки.
  За результатами представленої доповіді на засіданні фахового семінару було рекомендовано дисертаційну роботу Чебан Ірини Вікторівни на розгляд спеціалізованої вченої ради.

Наталія Вдовенко, завідувач кафедри глобальної економіки
 


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook