Міжнародний день кроля

28 вересня 2020, 15:16

     Щороку в четверту суботу вересня відзначається Міжнародний день кроля. В цьому році цей день припав на 26 вересня. Проводиться не тільки в ім'я мільйонів кролів, що утримуються в якості домашніх тварин, а й спрямований на те, щоб серйозно розповісти про добробут тварин.
Перший Міжнародний день кроля проводився в четверту суботу вересня 1998 року. Вважається, що Міжнародний день кроля вперше був заснований у Великобританії. Звідти він поширився в Австралію, а потім і на увесь інший світ.

    У День кроля нам пропонується подумати не тільки про товариські стосунки, в яких знаходяться наші улюблені мешканці кліток, але і про різні способи заподіяння шкоди кролям в результаті медичних і косметичних випробувань, полювання, звірівництва і, звичайно ж, вилову тварин.

    У Міжнародний день кроля в декількох відділеннях Товариства домашніх кролів проводяться різні заходи, спрямовані на підвищення обізнаності про благополуччя кролів. Деякі заходи включають карнавали з живою музикою і овочевими гамбургерами, Bunny Days і Bunnyfests, крім цього проводять освітні семінари по догляду за кролями та спеціальні заходи, які дозволяють публіці взяти з притулку кроленя.

   Фахівцями кафедри багато років викладається дисципліна "Технологія виробництва продукції кролівництва і хутрового звірівництва". Кафедра є лідером в Україні з підготовки фахівців цієї галузі.

   Якщо ви хочете відзначити Міжнародний день кроля, подивіться фільми про кролів. Деякі з найбільш популярних фільмів з кролями: «Кролик Роджер», «Падіння корабля води», «Бембі» і «Багз Банні». Якщо ви більше любите читати, спробуйте ці книги: «Казка про кролика Пітері», «Вельветовий кролик», «Водний корабель» і «Пригоди Аліси в країні чудес». Подумайте про те, щоб завести кроля в якості домашнього вихованця. Якщо він у вас вже є, не забудьте дати йому додаткову морквину в цей особливий день.

Руслана Уманець
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook