Магістри-фінансисти розпочали шлях до опанування обраної професії

28 вересня 2020 року

 

       Завершилася вступна кампанія-2020 для здобуття ступеня вищої освіти «магістр». В умовах високої конкуренції Національний університет біоресурсів і природокористування України залишається одним із найпотужніших освітянських центрів нашої держави, зосередивши в своїй спільноті значний науковий потенціал. НУБіП України не лише пропонує якісну освіту для кожного студента, а й робить суттєвий внесок у розвиток аграрної економіки та економічної науки в цілому.

Завідувачка кафедри фінансів д.е.н., професор Надія Миколаївна Давиденко та науково-педагогічні працівники кафедри вітають магістрів першого року навчання з долученням до нової генерації фахівців із ґрунтовною фундаментальною економічною підготовкою, здатних проводити наукові дослідження і використовувати отримані знання при вирішенні практичних завдань.

Підготовка магістрів із спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» забезпечується постійним вдосконаленням навчальних планів з урахуванням потреб суспільства, впровадженням інтерактивних технологій у навчальний процес, а також інтеграцією освіти та бізнесу.

Виявленню якісно нових можливостей підвищення ефективності управління підприємством шляхом формування аналітичного способу мислення фінансиста сприятиме вивчення предмету «Бізнес-аналітика». Викладання доцентом кафедри фінансів к.е.н. Оленою Юріївною Совою цієї дисципліни формуватиме у студентів професійні компетентності роботи з інформацією, яка дозволяє досліджувати специфіку розвитку бізнес-середовища, економічні процеси та явища в ньому.

На вступному лекційному занятті були обговорені відмінності термінів BI (business intelligence) і «бізнес-аналітика», окреслено риси основного об’єкта бізнес-аналітики – бізнес-процесів. Визначено місце аналітичних систем у корпоративній системі управління підприємством.

Бізнес-аналітик у класичному розумінні – економіст, який розуміється в бізнес-процесах, фінансах, організаційних схемах розвитку і допомагає компанії вирішувати стратегічні завдання. Реалії динамізму економічних перетворень визнали цифрову трансформацію як бізнес-необхідність. Діджиталізація стає інструментом удосконалення бізнес-процесів, їх оптимізації та корегування архітектури рішень.

Студенти  виявили інтерес до бізнес-аналізу в цілому та, зокрема, до тієї частини бізнес-аналітики, яка забезпечує розробку та застосування заходів підвищення результативності підприємства та формування його конкурентних переваг.

Кафедра фінансів запрошує магістрів приєднатися до роботи наукового гуртка «Клуб фінансового аналітика». Будемо тримати заданий темп навчання та обміну інформацією!

 

Олена Сова,

доцент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook