ВИВЧЕННЯ ТЕХНОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА ПРИРОДНЕ СЕРЕДОВИЩЕ СТУДЕНТАМИ-ПЕРШОКУРСНИКАМИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ЕКОЛОГІЯ»

25 вересня 2020, 15:23

Студенти 1-го курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Екологія», серед яких більшість представників наукового гуртка «Екологія довкілля», розпочали вивчення дисципліни «Техноекологія». Відомо, що у розрізі вивчення дисципліни особливо акцентується увага на системному підході до проведення екологічного аналізу технологічних процесів, досліджуються місця утворення різноманітних відходів та запропоновуються можливості їх зменшення.

Виконання лабораторних робіт студенти розпочали із розгляду суті проблеми техногенного навантаження на природне середовище України й ознайомилися із відповідною тематичною картою, завдяки якій можна візуально уявити території із максимальним та мінімальним техногенним впливом. Одне із завдань заняття полягало у тому, що студентам необхідно було ґрунтовно охарактеризувати підприємства та інші джерела техногенного впливу у регіонах звідки вони родом, а також запропонувати можливі і досяжні шляхи зменшення викидів в атмосферне повітря і скидів у водні об’єкти.

 

Озвучена тема «припала до душі» молодим людям і вони із захопленням здійснювали пошук необхідної інформації, навіть деякі питання виносячи на спільне обговорення. Таким чином заняття пройшло відносно швидко й невимушено. 

Маю надію, що і подальші заняття гуртка будуть проходити не менш ефективно і запам’ятаються студентам на тривалий період.

 

Бережняк Є.М., к.с.-г.н., доцент,

керівник наукового гуртка "Екологія довкілля"

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook