Розвиваємо співпрацю з флагманом енергетичної галузі України – компанією виробником «ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК УКРАЇНА»

21 вересня 2020 року

Близько 10 років триває співпраця Навчального-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова з провідною компанією – виробником електротехнічної продукції для електричних мереж і систем «ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК УКРАЇНА». Сьогодні, заступник директора даного підприємства Петров Павло Вікторович, в черговий раз відвідав кафедру електропостачання з метою обговорення наступних кроків співпраці.

Компанія «ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК УКРАЇНА», усвідомлюючи складність підготовки інженерних кадрів для енергетичної галузі, неодноразово безкоштовно передавала для лабораторій кафедри сучасне електротехнічне обладнання – вакуумні вимикачі, реклоузер для секціонування електричних мереж 10 кВ, системи керування комутаційною апаратурою.

Кафедрою електропостачання ім. проф. В.М. Синькова на підприємстві «ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК УКРАЇНА» апробовано наукову розробку методики оптимізації кількості і місць розташування вакуумних реклоузерів в розподільних мережах 10 кВ (автори проф. Козирський В.В. і доц. Гай О.В.). Методика отримала підтримку компанії на її подальший розвиток та впровадження в енергетичній галузі. Першим сумісним кроком став вихід у світ наукової монографії «Методи та моделі розрахунку надійності систем електропостачання», в якій узагальнено багаторічний досвід наукової роботи кафедри електропостачання. За висновками керівництва «ТАВРИДА ЕЛЕКТРИК УКРАЇНА» та їх партнерів з Євросоюзу дана монографія є на даний час першою науковою працею у світі, що узагальнює досвід рішення оптимізаційних задач стосовно надійності систем електропостачання.

Домовились на продовження подальшої спільної праці – підписання меморандуму співпраці, заснування і проведення першої в Україні (з часів незалежності) наукової конференції по надійності систем електропостачання, організації курсів з підвищення кваліфікації працівникам системи Обленерго, поставки новітніх зразків апаратури в начальні лабораторії кафедри.

 

Володимир Козирський,
завідувач кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова,
д.т.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook