КОМАХИ – ТАЄМНА ЦИВІЛІЗАЦІЯ. На телеканалі «2+2» доцент кафедри біології тварин І.С. Митяй у документальному проекті «Загублений світ»

16 вересня 2020 року

       Співробітники факультету тваринництва та водних біоресурсів не тільки цікаво і професійно навчають студентів, займаються науковою роботою, але і проводять просвітницьку роботу на різних телеканалах, науково-популярних проектах. Неодноразово доцент кафедри біології тварин Іван Митяй, який є керівником студентського наукового гуртка "Планета тварин", був запрошений в якості наукового консультанта в документальний проект «Загублений світ» на телеканалі «2+2».

       У 2020 році вийшов 6 випуск 3 сезону документального циклу під назвою «Комахи – таємна цивілізація». Цей випуск був присвячений комахам, які мають свої цивілізації та живуть довше людей. Зазвичай люди не цікавляться їх життям і недооцінюють властивості мурах. Утім, комахи можуть як допомогти людству, так і знищити його.

   В Ефіопії досі помирають люди від малярії, а у Європі виробляють геномодифікованих комарів, щоб знешкодити розповсюдження хвороби. Микола Тарасенко, доктор історичних наук, єгиптолог роз'ясняв, навіщо єгиптяни клали у могили скарабея у золоті. Ентомолог Віктор Фурсов пояснював, чим загрожують мурахи людству. Які властивості бджіл залишились поза увагою, та інші цікаві факти з життя комах розповідав Іван Митяй.

Повну версію випуску можна переглянути за посиланням https://youtu.be/-6Mdck2URv0

Олена Дегтяренко
доцент кафедри біології тварин

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook