Дистанційна навчальна практика з дисципліни «Зоологія» для студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура»

28 серпня 2020, 0:19

Природа - це єдина книга з великим
вмістом на кожному аркуші

Йоганн Вольфганг фон Гете

    З 13 по 31 липня 2020 р. на факультеті тваринництва та водних біоресурсів для студенів 1 курсу проходила навчальна практика з зоології під керівництвом доцентів кафедри біології тварин – О.В. Дегтяренко та І.С. Митяя. Навчальна практика з дисципліни «Зоологія» є невід’ємною складовою навчального процесу, оскільки дана дисципліна являється частиною фахової підготовки бакалаврів зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура».

     Підчас практики студенти отримували завдання на навчальному порталі НУБІП, кожний день був виділений для окремого класу тварин.

    Студент обирав водойму, яка знаходилася недалеко від місця мешкання, визначав типологію та спробував власноруч відбирати зоологічний матеріал. Окремий час був присвячений етикетуванню зібраного матеріалу.

     Перший тиждень практики був присвячений безхребетним тваринам прісних водойм. Найпростіші, кільчасті черви, нижчі та вищі ракоподібні. Під час вивчення деяких теми, зокрема, «Молюски – як важливий компонент донних ценозів», були використані власні малакологічні колекції викладачів.

     Деякі дні були спеціально виділені для тем, таких як: виготовлення колекцій комах, наземні безхребетні тварини лісу, рибоїдні птахи та їх значення у природі. Студенти фотографували різних представників для свого звіту, деяким навіть випала змога побачити тварин, які занесені у Червону книгу України.

    Під час практики кожний студент вів свій щоденник і виконував індивідуальні завдання на платформі Ельорн. Наприкінці практики студенти готували звіти та презентації. Захист звітів з дисципліни «Зоологія» проходив дистанційно за допомогою додатка Zoom.

     Підсумовуючи, хотілося відмітити, що студенти отримали цікавий досвід і практичні знання з визначення різних безхребетних і хребетних тварин прісних водойм і не тільки. Навчилися відбирати власноруч зоологічний матеріал. І головне – навчилися бережливого ставлення до Природи!

Анастасія Строканова,
студентка 2 курсу 1 групи,
спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура»
Олена Дегтяренко
доцент кафедри біології тварин

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook