Рейтингові списки проєктів-учасників конкурсів

11 вересня 2020 року
НУБіП України

    Наукова рада Національного фонду досліджень України затвердила рейтингові списки проєктів-учасників  конкурсів «Наука для безпеки людини та суспільства» та «Підтримка досліджень провідних та молодих вчених». Загальне фінансування проєктів у межах обох конкурсів – 271,7 млн грн.
  Прохідні бали для переможців наразі становлять 83,1 у конкурсі «Наука для безпеки людини та суспільства» та 87,3 у конкурсі «Підтримка досліджень провідних та молодих вчених». Однак після коригування бюджетів прохідний бал може бути знижено.
    Загальний обсяг фінансування конкурсу «Наука для безпеки людини та суспільства» становить 121,7 млн грн, а максимальна сума фінансування кожного з проєктів – 10 млн грн на 2 роки.
    До списку топ-тем увійшли, зокрема, прогнозування впливу COVID-19 та розробка вакцини проти SARS-CoV-2:
  Економіко-математичне моделювання та прогнозування впливу COVID-19 на розвиток України у загальнонаціональному та регіональному контекстах: фактори громадського здоров’я та соціо-еколого-економічні детермінанти;
  Оптимізація та автоматизація процесів фінансового моніторингу для зростання інформаційної безпеки України;
  Розробка концепції підготовки фахівців та підвищення кваліфікації з біобезпеки та біозахисту;
  Дослідження терапевтичної ефективності і безпечності нових еквівалентів дерми з включенням композиту (препарат ізатізон та цитокін EMAP II) для лікування травматичних уражень шкіри;
   Розробка вакцини проти SARS-CoV-2 на основі експресії фрагментів білка S у дріжджів та вивчення імунної відповіді у лабораторних тварин.
   Загальний обсяг фінансування конкурсу «Підтримка досліджень провідних та молодих вчених» становить 150 млн грн. Максимальна сума фінансування кожного з проєктів – 15 млн грн на 3 роки.
   У п’ятірку лідерів увійшли такі теми:
  Квантове тунелювання коливальних збуджень в теплопровідності кристалічних та аморфних матеріалів і композитів;
   Інтермедіати фенілпропаноїдного шляху як речовини для продовження тривалості і якості життя;
   Новітня SERS-наноплатформа для ефективного детектування біомолекул та патогенів;
  Розробка наскрізної технології прокатки-з’єднання алюмінієвих армованих композитів з підвищеною здатністю до поглинання енергії удару і вогнетривкістю;
    Монокристали нітриду галію GaN: отримання під високим тиском, структура, властивості.
   Остаточні обсяги фінансування проєктів затверджуватимуться науковою радою НФДУ після узгодження витрат за окремими статтями бюджетів (зокрема, щодо оплати праці) відповідно до вимог чинного законодавства та Положення про конкурс.
    До оголошення остаточних результатів конкурсів керівникам проєктів рекомендовано розпочати підготовку документів, необхідних для оформлення договору з НФДУ щодо фінансування проєкту.
 Інфо з https://mon.gov.ua/ua/news/oprilyudneni-rejtingovi-spiski-proyektiv-uchasnikiv-naukovih-konkursiv-nacionalnogo-fondu-doslidzhen 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook