Підсумки проходження виробничих практик

27 серпня 2020 року

 У загальному бюджеті часу підготовки фахівця до третини, залежно від освітнього ступеня, належить практичному навчанню. Тому якість його, значною мірою, визначає фаховий рівень дипломників кафедри майбутніх лісівників і садівників. Саме цим у своїй роботі керуються викладачі кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій. При цьому значна увага приділяється добору підприємств та установ для проходження студентами як виробничих, так і переддипломних практик. Як правило, це передові підприємства лісової галузі та кращі в Україні декоративні розсадники, які очолюють дипломники кафедри або випускники факультету та інституту.
Особливості цьогорічного захисту звітів із виробничої практики студентів стаціонару були зумовлені карантином. Свої звіти дипломники надіслали завчасно електронною поштою керівникам і завідувачу, а захист відбувався в онлайн-режимі (через Zoom) перед комісією з викладачів кафедри на чолі із завідувачем.

Цьогоріч на кафедрі захищали свої звіти 35 студентів-дипломників: 10 магістрів і 12 бакалаврів спеціальності «Лісове господарство», а також 8 магістрів і 5 бакалаврів спеціальності «Садово-паркове господарство». Студенти ділилися своїми враженнями від практики, розповідали про особливості ведення господарства на підприємствах, про особливості виконання робіт, до яких їх залучали, і про зібраний польовий матеріал для подальшого написання своїх дипломних робіт.
На завершення захистів завідувач кафедри В.М. Маурер дав настанови усім дипломникам щодо подальшої їх роботи з написання випускних бакалаврських і магістерських робіт, а також встановив орієнтовні строки подання окремих розділів керівникам.

Професор Віктор Маурер,
доцент Оолександр Кайдик
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook