Жарікова Анна мріє вивчати «Фінанси, банківську справу та страхування» саме в НУБіП України!

16 серпня 2020 року

      Випускниця Білоцерківського колегіуму загальноосвітнього навчально-виховного закладу II-ІІІ ступенів з профільним навчанням та допрофільною підготовкою філософсько-філологічного та суспільно-гуманітарного напрямів, що забезпечує здобуття повної загальної середньої освіти понад державний стандарт, здійснює науково-теоретичну та загальнокультурну підготовку обдарованих і здібних дітей - Жарікова Анна Леонідівна обрала Економічний факультет, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування».

         Сьогодні все більше і більше абітурієтів з м.Біла Церква обирають НУБіП України для подальшого навчання. Жарікова Анна Леонідівна бажає стати студенткою економічного факультету та мріє вивчати «Фінанси, банківську справу та страхування» саме тут.

 

     

       - Анюто, звідки Ви дізнались про НУБіП України? Які переваги Університету вплинули на Ваш вибір?
На мій вибір вплинули декілька факторів: по-перше, допомогли Дні відкритих дверей, де я дізналась про різні форми навчання в університеті, що визначає великий комфорт для мене, особливо про навчання в online умовах, про можливість отримання подвійних дипломів за спорідненими напрямами та спеціальностями підготовки фахівців у вищих навчальних закладах-партнерах, інших країн, що сьогодні є дуже актуальним.

 

   По-друге, неодноразово до нашого колегіуму приходили доценти кафедри банківської справи та страхування: Жарікова Олена Борисівна, Мамчур Руслана Миколаївна та Файчук Ольга Валеріївна, для ознайомлення нас, школярів, з перевагами навчання в НУБіП України,
вони презентували університет дуже детально і зрозуміло, а також розповіли про правила прийому на навчання, роздали інформаційні буклети про економічний факультет та кафедру.

     

        - Анюто, розкажіть будь-ласка, які Ви маєте досягнення, хобі?
Маю відмінні успіхи у навчанні, постійно приймала участь у предметних всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, відвідувала різні гуртки. А також, моїми улюбленими захопленнями є: танці, спорт, подобається малювати. Дуже сподіваюсь і впевнена, в тому, що Університет допоможе мені й надалі розкривати мої творчі здібності.

       

       - Анюто, а чому Ви обрали спеціальність «Фінанси, банківську справу та страхування»?
Фінансист - це людина, яка відмінно розбирається в тенденціях фінансових ринків, вміє грамотно прогнозувати зміни і успішно вкладати гроші в різні проекти, аналізувати ризики. Він затребуваний не тільки на великих виробництвах і в невеликих фірмах, але і у приватних осіб. Наприклад, останнім часом фінансисти нерідко стають особистими консультантами тих людей, які торгують на фондових і валютних біржах.
      Для мене вибір професії дуже важливий крок у доросле життя! 
Основна якість, без якої фінансист ніколи не стане успішним – гострий аналітичний розум. Він допоможе приймати правильні рішення в екстремальних ситуаціях, коли потрібно зіставити минулий досвід з нинішнім станом речей. Спеціаліст з фінансів повинен вміти робити висновки з найменших змін, які відбуваються в світі економіки і політики.

      Фінансист повинен бути всебічно розвиненим і постійно «годувати» свій інтелект: цікавитися подіями в світі і аналізувати їх, розбиратися в політичних течіях і нюансах законодавства. Уміння якісно прогнозувати ситуацію – невід’ємна якість хорошого фахівця. Дуже часто робота фінансиста пов’язана саме з необхідністю спрогнозувати, як себе поведе той чи інший актив через час, чи є у нього потенціал.

 

       -Анюто, а де Ви плануєте працювати?
Дана спеціальність досить багатогранна. Фінансист може побудувати кар’єру і на державному підприємстві або службі, і в приватній компанії, і працюючи «на себе», наприклад, на міжнародному валютному ринку. Грамотний фахівець завжди реалізує себе в таких напрямках як бухгалтерія, аудит, інвестиції, фінансовий менеджмент. При цьому фінансисти можуть розраховувати на гідну оплату праці навіть на самому початку свого трудового шляху.

 

Дякую Вам за розмову! Успіхів Вам і здійснення мрій! До зустрічі в стінах економічного факультету НУБіП України на обраній Вами спеціальності!

 

Розмову провели Жарікова Олена та Мамчур Руслана
доценти кафедри банківської справи та страхування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook