Змінено Порядок реєстрації та обліку великотоннажного транспорту

4 серпня 2020 року

З 23 липня 2020 року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» від 08.07.2020 р. № 617, якою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів» від 06.01.2010 р. № 8.

Основні зміни, які потрібно знати фізичним та юридичним особам:

  • Змінені форми заяв.
  • На зареєстрований (перереєстрований) технологічний транспортний засіб (далі — ТТЗ) територіальний орган Держпраці через центр надання адміністративних послуг видає свідоцтво про реєстрацію встановленого зразка та присвоює номерний знак.
  • Номерні знаки не видаються, а присвоюються, про що робляться відповідні позначки на свідоцтві про реєстрацію.
  • Суттєво змінено перелік документів, які потрібно для проведення реєстраційних дій.

Для реєстрації ТТЗ подаються наступні документи:

  1. Заява власника.
  2. Засвідчені в установленому порядку копії документів, що підтверджують право володіння, користування і розпорядження ТТЗ.
  3. Декларація про відповідність, оформлена виробником або його уповноваженим представником, — для технологічних транспортних засобів, на які поширюється дія Технічного регламенту безпеки машин, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2013 р. № 62 та які реєструються вперше.
  4. Акт технічного огляду.

Для реєстрації технологічного транспортного засобу, що тривалий час (більше п’яти років) експлуатується суб’єктом господарювання та на який відсутні документи, що встановлюють право власності або користування, та про попередню його реєстрацію, надається копія інвентарної картки обліку основних засобів або витяг з балансової відомості, у яких зазначається дата введення в експлуатацію технологічного транспортного засобу, скріплені підписом посадової особи суб’єкта господарювання та печаткою.

Для реєстрації технологічного транспортного засобу, що раніше експлуатувався і перебував на обліку, подається разом з документами, зазначеними у пункті 10 цього Порядку, свідоцтво про реєстрацію великотоннажного транспортного засобу або іншого технологічного транспортного засобу (далі — свідоцтво про реєстрацію) з позначкою про зняття з обліку, а у разі його відсутності — довідка з попереднього місця реєстрації технологічного транспортного засобу.

Для перереєстрації ТТЗ:

  1. Заява власника.
  2. Свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу.
  3. Акт технічного огляду ТТЗ.

Для зняття з обліку ТТЗ:

  1. Заява власника.
  2. Свідоцтво про реєстрацію технологічного транспортного засобу.
  3. Акт технічного огляду ТТЗ або акт на списання основних засобів, заява — для фізичних осіб.
  4. Акт ліквідації основних засобів.

У разі втрати свідоцтва про реєстрацію на технологічні транспортні засоби, які непридатні до подальшого використання та вибраковуються (списуються), власник подає до територіального органу Держпраці посвідчені в установленому порядку документи, що підтверджують факт їх втрати.

Джерело: Управління Держпраці

 

доц. М. Мотрич

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook