Показником успішності і якості освіти сучасного університету є його позиція у національних та міжнародних рейтингах закладів вищої освіти.

27 липня 2020, 6:45
м. Київ НУБіП України

 

Показником успішності і якості освіти сучасного університету є його позиція
у національних та міжнародних рейтингах закладів вищої освіти.

 

Серед різноманітних рейтингів, які проводилися у 2020 році, найбільш визнаним є академічний рейтинг ЗВО України «Топ-200 Україна». Цей рейтинг щорічно проводить Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Його методика базується на використанні даних прямих вимірів та експертних думок. Рейтинг українських університетів в цьому році розраховувався за десятьма показниками, шість з них є міжнародними, чотири – національними.

НУБіП України - перший серед внз аграрного і природоохоронного спрямування! 

Цього року для оцінювання рейтингу ЗВО додатково враховувалися: Scopus та Google Scholar Citations (публікаційна активність вчених університету); Webometrics та UniRank (якість представлення та популярність ЗВО в Інтернет-просторі на основі незалежних вебометричних показників); участь в програмах Erasmus+ Європейського Союзу (міжнародна діяльність, стажування та практики за кордоном); результати Всеукраїнських студентських олімпіад і конкурсів наукових робіт (якість підготовки); наявність стипендіатів Президента України та Кабінету Міністрів України для молодих вчених (результативність навчально-наукової роботи); кількість отриманих патентів вченими університету (винахідницька діяльність).

Враховуючи рекомендації останнього Лісабонського форуму IREG-8 та гостру потребу України здійснювати високотехнологічний, інноваційний розвиток своєї економіки для ранжування ЗВО додатково введено критерій «Інноваційна діяльність університетів». Цей критерій кількісно вимірювався обсягом інвестицій, зроблених приватним, високотехнологічним бізнесом в стартапи університетів. Зазначимо, що в якості стартапів розглядалися не лише новітні технічні розробки, а й проекти у різних галузях людської діяльності (аграрній, біологічній, медичній та інших), які ґрунтувалися на новітніх ідеях і мали затребуваність на споживчому ринку.

Отже, навіть у складній ситуації, що пов’язана з реформуванням системи вищої освіти України та в умовах пандемії коронавірусу у світі, Національний університет біоресурсів і природокористування України забезпечує високий рівень вищої освіти та наукової і міжнародної діяльності!

Іван Роговський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook