Проведення інструктажів з охорони праці для студентів перед від’їздом на навчальну практику

28 липня 2020 року

 

 

Старший викладач кафедри охорони праці та інженерії середовища, Голопура Світлана Миколаївна, 27 липня з використанням електронного ресурсу Webex:

https://nubip.webex.com/nubip-ru/j.php?MTID=mcf636c59a2ed7cea2b81f170b411451a провела інструктажі з охорони праці перед від’їздом на навчальну практику з дисциплін «Топографія» та «Геодезія» для студентів першого, другого курсів і другого курсу скороченого терміну навчання факультету землевпорядкування.

Викладачка розповіла про загальні правила поведінки під час проходження навчальної практики, проживання в гуртожитку та під час руху в транспортному засобі до місця призначення. Нагадала студентам вимоги пожежної безпеки, місце розташування первинних засобів пожежогасіння, правила користування ними. Наголосила щодо вимог безпеки за наявності обірваних дротів електромереж та особливості пересування у зоні розтікання струму. Розповіла, як захистити себе від блискавки, перебуваючи в будинку, на відкритій місцевості чи у лісі.

Оскільки програми навчальних практик з «Топографії» та «Геодезії» передбачають перебування студентів тривалий період часу в полі та лісі, висвітила інформацію про небезпеки, які можуть очікувати на них у разі контакту із живою природою. Розповіла про правила надання домедичної допомоги за характерних ушкоджень та як убезпечити себе від несприятливих наслідків.

 

Значну увагу під час інструктажів було приділено правилам безпеки, щоб уберегти себе від укусів різних видів комах, кліщів, павуків, плазунів, ссавців та як надати самодопомогу і взаємодопомогу внаслідок контакту з ними.

 

 

 

Завідувач кафедри,

доц. Войналович О.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook