Вітаємо Лазаришину Інну Дмитрівну з ювілеєм!!!

9 липня 2020 року

9 липня 2020 р. свій славний ювілей святкує завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, професор, доктор економічних наук - Лазаришина Інна Дмитрівна.

Лазаришина І.Д. у 1982р. закінчила Український інститут інженерів водного господарства за спеціальністю «Економіка та організація водного господарства» і отримала кваліфікацію  «інженер-економіст».

Трудову діяльність розпочала старшим лаборантом кафедри. Набувши необхідного практичного досвіду, у 1984 році вступила до цільової аспірантури КІНГ ім. Д.С.Коротченка і у 1987 р. захистила кандидатську дисертацію.

Протягом 1987-2017 рр. працювала в Національному університеті водного господарства та природокористування (м.Рівне) на посадах асистента, старшого викладача, доцента, професора, завідувача кафедри обліку і аудиту.

У 2006 році Інна Дмитрівна успішно захистила докторську дисертацію за спеціальністю 08.00.09 на тему: «Економічний аналіз: теорія, методологія, практика».

З жовтня 2017 р. Лазаришина І.Д. почала працювати в НУБіП України, на посаді професора кафедри обліку та оподаткування. З вересня 2018р. - завідувач кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України.

Професор Лазаришина І.Д. проводить плідну навчально-методичну роботу, результатом якої є навчальні програми, підручники та навчальні посібники, методичні вказівки для студентів економічних спеціальностей вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації. ЇЇ активна наукова і навчально-методична робота представлена 186 науковими та навчально-методичними працями, серед яких - 8 монографій (у тому числі англомовних), 7 підручників та навчальних посібників. Дві наукові статті опубліковані у наукометричній базі Scopus. Творчий доробок Інни Дмитрівни  широко використовуються в навчальному процесі студентами закладів вищої освіти різних рівнів акредитації, аспірантами та докторантами, слухачами курсів підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів АПК та стажуванні науково-педагогічних працівників економічного спрямування аграрних вищих закладів освіти. Вона автор двох статей у Енциклопедії «Фінанси. Бюджет. Податки: національна та міжнародна термінологія: у 3-х т./ Ін-т світ.  екон. і міжнар. відносин НАНУ ДННУ «Акад. фін. Управління».

Під науковим керівництвом Лазаришиної І.Д. виконали дисертаційні дослідження та одержали дипломи   кандидатів економічних наук 6 здобувачів (у т.ч. громадянин Йорданії). Професор Лазаришина І.Д. член підкомісії МОН України за спеціальністю «Облік і оподаткування»  (2013-2018 рр.),  приймала участь у Круглих столах за участю Світового банку з питань розробки стандартів освіти. За її активної участі розроблені Стандарти освіти України за ОС «бакалавр», «магістр», «PhD» (проект) за спеціальністю 071 «Облік та оподаткування». Вона тривалий час є членом двох спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій з економічних спеціальностей, членом редакційної колегії збірників наукових праць,  приймає участь у роботі акредитаційних комісій ВЗО Міністерства освіти і науки  України.

 Професіоналізм, талант і невтомна праця Лазаришиної І.Д. дали щедрі плоди:  Відмінник освіти  України (2000, 2002 рр.), Почесна грамота Міністерства фінансів України, Почесна грамота Держводгоспу України, Почесна грамота Фонду сприяння місцевому самоврядуванню при Президентові України, Почесна грамота Рівненської облдержадміністрації.

Колектив кафедри цінує Лазаришину Інну Дмитрівну за високий науковий рівень, педагогічну майстерність та визнаний в Україні та за її межами  професійний авторитет! Нашій ювілярці притаманні доброта, душевна щедрість і життєва мудрість.

Вітаючи нашу шановну Інну Дмитрівну з славним ювілеєм, колектив кафедри дякує їй за плідну високопрофесійну працю і щиро бажає міцного здоров'я, прихильності долі, щасливої вдачі, творчої наснаги та успіхів у підготовці високофахових спеціалістів для підприємств аграрної сфери економіки України.

Ви, Інно Дмитрівно, уособлюєте в собі якості, без яких не може бути справжнього мудрого керівника, освітянина, вченого. Ви маєте свої, перевірені часом,  постулати й переконання, які відстоюєте чесно і принципово. Відвертість та щирість поєднуються у Вас із справжньою людяністю, прагненням допомогти колегам і студентам добрими порадами та конкретними справами.

Бажаємо Вам, Інно Дмитрівно, процвітання, щастя, радості, добра, наснаги! Нехай Ваша активна життєва позиція та невичерпна енергія будуть джерелом Ваших творчих здобутків і мудрих рішень на довгі-довгі   роки. Щиро зичимо Вам родинного затишку, достатку, щасливої долі! З Ювілеєм Вас, вельмишановна Інно Дмитрівно!

 

 

 

 

Колектив кафедри статистики та економічного аналізу

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook