За порушення маскового режиму бізнесу підвищать штрафи

8 липня 2020 року

 

В Україні хочуть посилити адміністративну відповідальність власників громадських установ і закладів, а також маршруток за недотримання маскового режиму відвідувачами та пасажирами.

Відповідний законопроект Мін’юсту «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» схвалив Кабінет Міністрів на засіданні 1 липня 2020 р.

Міністр юстиції наголосив на необхідності встановлення адміністративної відповідальності за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, та встановлення відповідальності для підприємств, установ, організацій, які порушили санітарне законодавство, а саме, здійснили пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту або не вжили заходів щодо перебування особи в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту.

При цьому штрафи для фізичних осіб будуть істотно зменшені. Законопроектом передбачено штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян — 170–255 грн.

Для юридичних осіб суми штрафів за недотримання маскового режиму будуть збільшені та становитимуть від 200 до 300 НМДГ (від 3400 грн до 5100 грн).

Відзначимо, нові штрафи застосовуватимуться після прийняття відповідного закону та набуття ним чинності. Наразі це тільки законопроект.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

 

доц. М. Мотрич

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook