Дотримання основних принципів академічної доброчесності при створенні навчальних видань розглядали на засіданні комісії з етики та академічної доброчесності

22 червня 2020 року
НУБіП України
9 червня 2020 р. в університеті відбулось друге в цьому році засідання комісії з етики та академічної доброчесності в онлайн- режимі з використанням платформи Cisco Webex Meeting.
   Дана комісія була створена згідно наказу ректора університету № 871 від 06.08.2018 р. Тож ось уже впродовж двох років члени цієї комісії розглядають та аналізують окремі випадки можливого порушення академічної доброчесності на підставі протоколів аналізу звіту подібності перевірених текстів навчальних видань у програмі Unicheck.
   Під час засідання голова комісії, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, наголосив на важливості неухильного дотримання основних принципів академічної доброчесності при створенні навчальних видань та відповідальності авторів за надмірне та некоректне використання запозичених текстів.
   Секретар комісії, Тетяна Кіщак, доповіла про результати перевірки навчальних видань на ознаки плагіату, зазначивши, що станом на 19.06.20 р. всього перевірено 37 видань, з яких 17 видань не пройшли такої перевірки, а також представила детальний аналіз 5 навчальних видань науково-педагогічних працівників університету, які, за підсумками детального обговорення, рекомендовано до розгляду навчально-методичною радою університету.
Тетяна Кіщак,
секретар комісії, директор наукової бібліотеки

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook