З 9 червня поновлено проведення превентивних заходів у сфері праці та охорони праці

13 червня 2020 року

На виконання окремого доручення Голови Держпраці від 09.06.2020 р. № Д-189/1/4.4.1-20 поновлено проведення превентивних заходів у сфері праці та охорони праці за місцем фактичного здійснення суб’єктами господарювання підприємницької діяльності.

Після послаблення умов карантину підприємці активно поновлюють свою діяльність. Тож, наразі завдання Управлінь Держпраці активізувати роботу у напрямку надання інформаційної допомоги, яка націлена на неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання, машин, механізмів.

За результатами діяльності Управлінь Держпраці суб’єкти господарювання та їх працівники, що здійснюють діяльність у сферах оптової та роздрібної торгівлі, у тому числі пальним, сільського господарства, тимчасового розміщення й організації харчування, будівництва, надання послуг, транспорту, мають усвідомити необхідність формування доброчесних трудових відносин, додержання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання.

До проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин залучатимуться органи місцевого самоврядування, яким делеговані повноваження здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, податкову службу, пенсійний фонд, центри зайнятості, місцеві державні адміністрації.

Інспекторами праці Управлінь Держпраці поширюватиметься повна добірка інформації щодо вимог законодавства. Так, окрім вимог щодо належного оформлення працівників, переваг офіційного працевлаштування, вимог щодо безпечних методів роботи, підприємці мають бути ознайомлені зі останніми змінами внесеними у нормативно-правові акти з питань охорони праці.

У ході безпосередніх візитів щодо надання технічних консультацій про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про охорону праці проводитиметься аналіз наявних порушень з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо їх профілактики.

Джерело: Управління Держпраці

 

доц. М. Мотрич

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook