З вірою в успіх Україно-Чеського наукового проекту

26 травня 2020 року

 У квітні місяці Міністерство освіти і науки України та Міністерство освіти, молоді та спорту Чеської Республіки оголосило конкурс спільних українсько-чеських науково-дослідних проектів на 2021-2022 роки.
Мета конкурсу – сприяння встановленню та розвитку якісного науково-технологічного співробітництва між науковцями України та Чехії.
Науковці кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій спільно із чеськими колегами підготували конкурсну пропозицію за науковою темою «Оптимізувати системи агролісомеліоративних насаджень в контексті продовольчої, екологічної та енергетичної безпеки України і Чеської Республіки». Від чеської сторони керівником проекту є відомий вчений в галузі агролісівництва, завідувач кафедри рослинництва та агролісомеліорації Чеського університету наук про життя Богдан Ложка. Крім співробітників цього університету до проекту залучено Якуба Гуску - завідувача кафедри екології ландшафту Науково-дослідного інституту ландшафту та декоративного садівництва Сільва Тарука, який досліджує екологічні аспекти агролісомеліоративних систем. Саме з його розробками науковці нашої кафедри – Василь Юхновський (керівник проекту від української сторони), Ганна Лобченко, Юрій Іваненко познайомилися під час Міжнародного наукового семінару «Агролісівництво – потужний засіб підвищення стійкості агроландшвфтів», який відбувся в Будапешті (Угорщина) 9-10 жовтня 2018 р.
До виконання проекту з української сторони залучено молодих науковців (умови конкурсу) Олександра Совакова, Ганну Лобченко, а також Олександру Карпенко із Малинського лісотехнічного коледжу – ключового об’єкту створення плантацій агролісівництва в Україні.
Реалізація проекту сприятиме зміцненню співпраці та зв’язків між колективами вчених НУБіП України і Чеським університетом наук про життя, а впровадження розробок у галузі агролісомеліорації підвищить екологічну, продовольчу та енергетичну безпеку обох країн.
Побажаємо розробникам проекту успішного завершення конкурсу.

Віктор Маурер, завідувач кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook