Основні завдання служби охорони праці в умовах карантину

18 травня 2020 року

Служба охорони праці створена для організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно гігієнічних, соціально-економічних і лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням і аваріям у процесі праці, проходження служби та під час виконання завдань за призначенням працівників та осіб рядового і начальницького складу.

Основні завдання служби охорони праці:

  • Організація проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних факторів в умовах карантину, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози життю та здоров’ю працівників.
  • Вивчення та сприяння впровадженню у виробництво досягнень науки і техніки, прогресивних і безпечних технологій, сучасних засобів колективного та індивідуального захисту працівників, які допоможуть уникнути зараження інфекцією.
  • Контроль за додержанням працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці, положень (за наявності) галузевої угоди, розділу «Охорона праці», колективного договору та актів з охорони праці, що діють у межах підприємства.
  • Інформування і надання роз’яснень працівникам підприємства з питань охорони праці щодо актуальних під час карантину питань.
  • Проведення з працівниками інструктажів з охорони праці.
  • Участь у складанні санітарно-гігієнічної характеристики умов праці працівників, які проходять обстеження щодо наявності професійних захворювань (отруєнь), проведенні внутрішнього аудиту охорони праці та атестації робочих місць на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці.
  • Взаємодія з іншими структурними підрозділами, службами, фахівцями підприємства та представниками профспілки, а за її відсутності — з уповноваженими найманими працівниками особами з питань охорони праці для вирішення актуальних питань під час карантину.

Джерело: Державна служба України з питань праці

 

доц. М. Мотрич

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook