День Матері – свято любові і поваги

8 травня 2020 року

      Наближається чудове міжнародне травневе свято – День матері. Аби ви не нудьгували, пропоную розповісти історію та традиції цього неймовірного дня.

     Історія свята така: у 1908 р. молода американка Анна Джервіс із Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом – у 1910 р. штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це – свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина для своїх дітей.

     Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері. В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість. В 2020 році День матері в Україні припадає на 10 травня.
     В різних країнах свої звичаї і традиції. Наприклад, в США та Австралії на День матері приколюють до одягу квітку гвоздики. При цьому кольорова гвоздика показує, що матір людини жива, а біла – що її на цьому світі вже немає.

     У Мексиці на День матері в католицьких церквах на месах виконують особливу пісню, "Las mañanitas", а потім влаштовують святкові обіди. В Австрії ж у другу травневу неділю в ресторанах з'являється спеціальне меню для мам. Деякі країни в цей день влаштовують благодійні акції в будинках престарілих. Часто в якості подарунків вибирають те, що зроблено власноруч, присвячують матерям вірші, пісні та картини. Популярні квіти, цукерки і різноманітні листівки. А також те, що зможе порадувати саме вашу маму. Але не варто забувати, що найнеобхіднішим і цінним подарунком для мам є наша увага. Так що постарайтеся провести цей час поруч з людиною, котра присвятила вам все життя.

Тому залишаймося вдома і порадуємо наших матусь увагою.

Анна Комарчук,
студентка 3 курсу 2 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook