Кафедра технологій виробництва молока та м’яса – системний підхід у навчальній, науковій та організаційній роботі

6 травня 2020, 7:54

     Не зважаючи на продовження карантинних заходів у країні, науково-педагогічні працівники кафедри технологій виробництва молока та м’яса продовжують інтенсивно працювати. Більшість робіт проводяться дистанційно. Зокрема 25 квітня, в межах загальноуніверситетського дня відкритих дверей співробітники кафедри провели онлайн конференції для майбутніх абітурієнтів і усіх бажаючих дізнатись про факультет тваринництва та водних біоресурсів і кафедру технологій виробництва молока та м’яса зокрема. Для цього, з використанням сервісів Zoom та Cisco Webex, було створено конференції. Для учасників з обмеженим доступом до програмних додатків було забезпечено телефонне консультування. Школярі, їхні батьки та випускники коледжів отримали вичерпні відповіді на хвилюючі питання: як буде проведена олімпіада для вступників, вступна компанія 2020, особливості підготовки спеціалістів на факультеті, умови проживання в гуртожитку та багато інших.

   Програмні додатки дозволяють ефективно організовувати роботу кафедри, навіть в умовах дистанціювання. 29 квітня завідувач Анатолій Угнівенко провів чергове засідання кафедри, під час якого було підбито підсумки роботи за попередній період та розглянуто ряд нагальних питань, які стосуються діяльності колективу, а також факультету і університету в цілому. Зокрема обговорили педагогічне навантаження кафедри на 2020-2021 навчальний рік, ефективність дистанційного проведення занять викладачами, особливості підготовки до літньої екзаменаційної сесії та навчальних і виробничих практик, наукову та методичну робота НПП.

    Доцент Тетяна Антонюк також провела організаційну годину із студентами 1 курсу 2 групи з використанням сервісу Zoom. Студенти поділилися своїми враженнями від дистанційної освіти, поцікавилися, як буде організована сесія та навчальна практика. Всі однозначно сказали, що дуже сумують за університетом, друзями, викладачами та навчанням у звичному режимі.

    Викладачі кафедри технологій виробництв молока та м’яса активно використовують під час навчального процесу платформу Elearn, проводять лекції, консультації у Zoom, Viber, Telegram, Messenger, діляться посиланнями на цікаві та корисні відео в YouTube, а також активно використовують електронну пошту. Не зважаючи на карантинні обмеження, продовжуються виконаня госпдоговірних тематик. Зокрема, професор кафедри Вадим Лихач неухильно виконує зобов’язання згідно укладеного договору між університетом та ТОВ «Тарутинська аграрна компанія» Одеської області (договір №35/110 від 10.02.2020р.). Ним дистанційно, з використанням «Skype», надається консультативна та дорадча допомога у вирішенні виробничих питань, а саме: аналіз продуктивних показників підприємства, корегування раціонів годівлі різних технологічних груп свиней, інформування а господарства щодо оперативної ситуації в галузі. Незайвим в умовах сьогодення є оповіщення виробничників-практиків галузі свинарства про дотримання біобезпеки господарств стосовно гострих інфекційних захворювань.

Дмитро Носевич
Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook