Cтуденти магістерської програми «Агрокебети» склали іспит з «Аграрної політики»

28 квітня 2020 року
НУБіП України

   Продовжується екзаменаційна сесія в проекті Агрокебети. Наступним відповідно до графіка став іспит з курсу «Аграрна політика». Необхідність удосконалення державної аграрної політики в сучасних умовах вимагає детального вивчення системної залежності результативності функціонування аграрного сектору економіки та розвитку сільських територій від взаємопов’язаного застосування всіх її основних складових, зокрема державного регулювання розвитку ринкових земельних відносин, тому дисципліна є важливою складовою підготовки сучасних менеджерів-аграріїв.
   Більшу частину курсу студенти вивчали ще до запровадження дистанційного навчання, встигли скласти перший модуль. 
   Дистанційно студенти продовжили вивчення дисципліни, виконали всі практичні роботи та підготували презентації за індивідуальними завданнями. Для цього використовували курс дисципліни на  Google Диску.
   Іспит уже традиційно для «Агрокебетів» відбувся у формі відео конференції на базі платформи Zoom. А для кафедри глобальної економіки, викладачі якої тільки почали приймати заліки та іспити, це був новий досвід. Насамперед, хочеться відмітити гарну організаційну складову у підготовці та проведенні екзаменаційної сесії деканату факультету аграрного менеджменту і безпосередньо кураторів магістерської програми «Агрокебети» і подякувати їм за допомогу в організації та проведенні іспиту.
   Іспит з аграрної політики приймали д.е.н., професор, завідувач кафедри глобальної економіки Наталія Вдовенко та доцент кафедри Лариса Михальчишина. Також організаційно долучилась Олена Ковтун, доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД – випускової кафедри даної магістерської програми.

   Перед початком іспиту студентів привітала професор Наталія Вдовенко, яка дала загальні настанови щодо процедури іспиту та побажала успіху у його складанні. Студенти відповіли на теоретичні, тестові та практичні завдання білетів у визначений час. Після перевірки відповідей і оголошення попередніх результатів у відведений графіком терміни відбулась співбесіда та визначення остаточних балів студентів.

   Це був цікавий досвід використання технічних засобів та удаленого проведення контрольного заходу. Мабуть, доцільно працювати в такому режимі з магістрами, більшість із яких працюють і намагаються поєднувати навчання з роботою. Але тут теж важливо не зловживати – при такому форматі відсутній взаємообмін енергією в аудиторії. І студентам, і викладачам не вистачає живого спілкування та емоцій. Живе спілкування зараз надважливе. Не тільки для кращої мотивації студентів, але й для підтримки психічного здоров’я, для подолання величезного стресу і тривоги, які зараз панують у світі.

    Лариса Михальчишина, доцент кафедри глобальної економіки

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook