Книга – золота криниця мудрості, черпайте з неї знання!

27 квітня 2020 року

   23 квітня - це один із знакових днів у міжнародному календарі. В цей день міжнародна спільнота святкує Всесвітній День книги і авторського права. Виявляється, що саме цей день є днем народження або смерті всесвітньо відомих письменників: Моріса Дрюона, Володимира Набокова, Сервантеса, Шекспіра.
    Цікаво, що ідея святкування Дня книги виникла в Каталонії. У цей день там дарують один одному в подарунок книгу, а тому, хто купить книгу, вручають троянду. Сьогодні, у час інформаційних технологій, друкована книга витісняється електронною. Можна, звичайно, мати книгу, яка зацікавила нас у мегабайтах, але чи замінить вона спілкування з книгою, яку відчуваєш фізично: тримаєш в руках, вдихаєш запах, слухаєш шерхіт сторінок?

   Значення книги в житті кожної людини важко переоцінити. Безперечно, вона має вплив на формування людини як особистості: вона і носій інформації, і порадник, і вихователь. Мало що так яскраво характеризує людину, як те, яка література її цікавить, захоплює? Наприклад, засновника корпорації Apple In Стіва Джобса цікавили книги, присвячені особистості, яка постійно знаходиться у боротьбі. Його улюблені герої - мужні і сміливі, завжди отримують перемогу над труднощами життя: "Виживуть лише параноїки" Эндрю Гроува, Фрэнсиса Мур Лаппе “Дієта для маленької планети”, Айна Ренда “Атлант разправив плечі”, Парамаханса Йогананда “Автобіографія йога” тощо. Можливо, саме зараз, під час карантину, у хвилини важких роздумів і хвилювання, варто подивитися на світ очима сильної та успішної людини, яка цінувала книгу як джерело знань, натхнення, приклад для наслідування. На жаль, я іще не прочитала жодної з цих книг, але, сподіваюсь, матиму змогу познайомитись із ними ближче. А ви?

 

 Книги – золота криниця мудрості, черпаймо ж з неї не тільки знання, а і бажання жити, долати труднощі, радіти життю!

Гнєзділова Аліна,
студентка 3 курсу 3 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook