Особливості написання дисертаційної роботи під час карантину

24 квітня 2020, 12:04

           Карантин у розпалі, але це не привід забувати про дисертаційну роботу. Обставини змушують до роботи  у незвичному режимі. Наскільки це ефективно – питання часу. Головне – вчасно та успішно захистити дисертаційну роботу.

Весна – період початку закладання дослідів. В умовах карантину робота над дисертацією не припиняється. Аномально тепла зима створює умови для накопичення інфекційного матеріалу, що сприятиме ураженню овочевих культур збудниками бактеріальних хвороб, зокрема бактеріальної крапчастості, бактеріального раку, чорна бактеріальна плямистість, м’яка водяниста гниль. Застосування природних індукторів підвищить стійкість рослин, забезпечить одержання екологічно чистої продукції та знизить собівартість.

Згідно індивідуального плану аспіранта Богославець В.А. на квітень було заплановано з’ясувати особливості впливу екзогенних саліцилової, жасмонової, бурштинової кислот на стійкість рослин томатів до біотичного та абіотичного стресу.

В умовах закритого грунту було висаджено досліджувані сорти томатів (Санька, Малинове віконте, Маленький принц, Лагідний) в тепличному господарстві та в домашніх умовах. Досліджувані сорти різняться тривалістю вегетації, стійкістю до бактеріальних хвороб.

Сучасний «онлайн світ» дає великі можливості працювати з великою кількістю інформації. Для підготовки дисертаційної роботи я працюю зплатформою Scopus, онлайн-курсами Prometheus, слухаю онлайн-лекції.         Приймаю участь у онлайн-конференціях, працюю над написанням тез та статті по досліджуваній тематиці. В межах досліджуваної проблематики ознайомлююся з фітосанітарним прогнозом овочевих культур.

 

Віта Богославець,

аспірант

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook