Співпраця з порталом NUCLEUS (МАГАТЕ) сприяє магістрам спеціальності 101 «Екологія» отримувати сучасні знання дистанційно

16 квітня 2020 року
Кафедра радіобіології та радіоекології

 Магістри І року навчання факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, які навчаються за спеціальністю 101 «Екологія», під час карантину мають можливість пройти курси на порталі NUCLEUS. Це портал інформаційних ресурсів Міжнародної агенції з ядерної енергетики (МАГАТЕ), що надає доступ до понад 100 наукових, технічних та регуляторних ресурсів, включаючи бази даних, додатки, публікації та навчальні матеріали. Портал, головним чином, призначено для колабораторів МАГАТЕ з урядових, галузевих та наукових установах, NUCLEUS розміщує ряд ресурсів, які потребують реєстрації. Однак студенти кафедри наразі мають можливість отримати доступ без пароля.

 

Студентам запропоновано пройти базові курси «Основи радіації та наслідки впливу радіації» а також «Огляд загроз та ризиків ядерної безпеки», в разі успішного завершення яких вони матимуть змогу отримати сертифікати офіційного зразка МАГАТЕ. Також на вибір запропоновані курси «Категоризація радіоактивних матеріалів», «Ознайомлення з радіоактивними джерелами та сферами їх застосування», «Облік та контроль ядерних матеріалів для забезпечення ядерної безпеки», «Загрози та ризики ядерної безпеки: матеріали та засоби», «Фізичний захист», «Профілактичні та захисні заходи проти інсайдерських загроз», «Безпека транспортування». Ці сертифікати буде також внесено в онлайн базу даних IAEA Carriers, що в подальшому надасть конкурентних переваг випускникам НУБіП при працевлаштуванні в МАГАТЕ.


Асистент кафедри
Олена Паренюк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook