Як тримати себе у формі під час карантину

13 квітня 2020 року

      COVID-19 перевернув життя з ніг на голову: змусив змінити графіки навчання, плани та, головне, звички. Кожен з нас почав задумуватися, як всидіти у чотирьох стінах, залишатися при цьому фізично активним.
      Навчаючись вдома на дистанційному навчанні, весь час виникає спокуса щось поїсти. А от калорій ми зараз витрачаємо набагато менше, ніж під час звичайного ритму життя. До того ж, ми стали більше заглядати на кухню, і не скільки від голоду, а як від нудьги і стресу. При цьому, набір продуктів обмежений, а бажання з'їсти щось смачненьке та шкідливе – велике. Але карантин невдовзі закінчиться, і всі ми захочемо одягнути розкішні сукні й виглядати на всі 100%.
     Для того, щоб не стати жертвою спокус, зберегти фізичну форму і гарне самопочуття не забувайте наступні речі:

     1. В умовах карантину багато хто перебуває в стані стресу. А, як відомо, стрес пробуджує апетит. Втім, варто пам’ятати: їжа – не єдине джерело задоволення. Позитивні емоції можна отримувати від спорту, творчості, онлайн-спілкування та багатьох інших приємних та корисних речей. Окрім занять у навчальному порталі Elern, займіть себе малюванням картин, настільними іграми чи роботою по дому. З такою зайнятістю ви вмить забудете про стрес!
Ось, наприклад, ми, 3-тя група, постійно спілкуємося Online, переписуємося в додатках для смартфонів між собою і з куратором нашої групи Оленою Володимирівною Дегтяренко.


 

     2. Обмежуйте вживання жирної їжі, солодощів та випічки. Адже ми набираємо вагу не так від жиру, а як від вуглеводів. Правильним рішенням буде ввести до раціону м’ясо, рибу, яйця, сир та бобові.

 

   3. Їжте фрукти кожного дня, бажано у першій половині. Це підвищить ваш імунітет і зменшить відчуття голоду. Тим більше, організм у весняну пору потребує велику кількість вітамінів і мікроелементів.

 

   4. Не слід забувати й про зарядку. Комплекс вправ на будь-який смак і рівень підготовки зараз можна легко знайти в інтернеті (достатньо потрібної інформації є на YouTube каналі, також можна завантажити програму для схуднення в Play Маркеті. Це доступно для будь-якого смартфона). Я, наприклад, займаюся спортом у квартирі або на природі. Зараз з’явилося безліч часу, щоб подбати про своє здоров’я. Тому я активно цим користуюсь.
   

   Не дивлячись на умови навчання та дистанцію, всі ми сподіваємося, що карантин невдовзі закінчиться і розпочнеться звичне студентське життя!

Кермач Карина,
студентка 3 курсу 3 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook