Віртуальний карантин. 5 віртуальних екскурсій музеями світу

9 квітня 2020 року

     У зв’язку з пандемією коронавірусу у світі та Україні, всі вимушені сидіти вдома на карантині. З 12 березня 2020 року в Україні запровадили карантин, щоб люди утримались від поїздок та відвідування громадських місць. Аби ви не нудьгували вдома, хочу запропонувати 5 найкращих віртуальних екскурсій світу. Музеї десятків країн світу вимушено зачинились для відвідувачів, тому ми можемо відвідати їх віртуально. Такі інтерактивні екскурсії дуже цікаві та дають змогу, не виходячи з дому, саморозвиватись та відкривати для себе щось нове. Все, що для цього потрібно, це гаджет з доступом до інтернету.


The Metropolitan Museum of Art, New York, Сполучені Штати Америки

     Музей був заснований ще у другій половині дев'ятнадцятого століття. Сьогодні він третій за відвідуваністю у світі. Його постійна колекція містить понад два мільйони робіт, включаючи твори мистецтва класичної давнини, картин і скульптур майже всіх європейських майстрів, а також великі колекції американського і сучасного мистецтва. Віртуальна екскурсія музеєм дозволить побачити більш ніж 400 000 його експонатів.
Подивитися екскурсію можна за посиланням: https://artsandculture.google.com/partner/the-metropolitan-museum-of-art

                                                                                                   Louvre, Paris, Франція  
     Колекції Лувру покривають величезні географічні і часові простори: від західної Європи до Ірану через Грецію, Єгипет і Близький Схід; з античності до 1848 року. Експозиції Лувру включають в себе кращі твори мистецтва до середини дев'ятнадцятого століття, а також експонати стародавніх цивілізацій. Офіційний сайт Лувру пропонує дві віртуальні екскурсії, вони дозволяють познайомитися з експонатами Стародавнього Єгипту і досліджувати історію будівлі з 12-го століття до наших днів.
 Подивитися екскурсію можна за посиланням:
https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne
http://mylouvre.su/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%BB%D1%83%D0%B2%D1%80/

                                                                        The White House, Washington, Сполучені Штати Америки
Найпопулярніше місце за відвідуваністю у Вашингтоні і одне з найбільш відомих в США. Будинок, де живуть і працюють американські президенти. Протягом понад 200 років Білий дім - це єдина приватна резиденція глави держави, яка відкрита для публіки безкоштовно.
Подивитися екскурсію можна за посиланням:
https://artsandculture.google.com/partner/the-white-house
http://www.whitehousemuseum.org/grounds/north-lawn.htm


Van Gogh Museum, Amsterdam, Нідерланди

     Вінсент Ван Гог – гордість та візитна картка Нідерландів, саме тому художній музей в Амстердамі було названо на честь великого митця. Окрім полотен Ван Гога, у музеї також зберігаються роботи Пабло Пікассо та Клода Моне. Музей Ван Гога входить у топ-40 найбільш відвідуваних музеїв світу.
Подивитися екскурсію можна за посиланням: https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum

The State Hermitage Museum, Санкт-Петербург

      Ермітаж у Санкт-Петербурзі — чи не найбільший художній та культурно-історичний музей у світі. Французькою ермітаж (hermitage) означає місце для усамітнення. Доведено, що всі експозиційні зали Ермітажу неможливо оглянути за один день. Однак онлайн-варіант спростить це завдання.
Подивитися екскурсію можна за посиланням:
https://artsandculture.google.com/partner/the-state-hermitage-museum?hl=ru

       Для любителів сучасного арт мистецтва, від себе хочу порекомендувати проект “Open Archive of Ukrainian Media Art”.

   Відкритий архів українського медіа-арту (ВАУМА) створений з метою збереження та популяризації українського медіа-мистецтва (відеоарт, відеоінсталяції, нет-арт, інтерактивні інсталяції, саунд-арт, медіа-активізм тощо), а також інформації про нього.  Проектом команда хоче привернути увагу до медіа-арту як виду мистецтва. Я вважаю, цей проект має дуже великий потенціал і постійно цікавлюся новими матеріалами і творами сучасного медіа-мистецтва.
Посилання на офіційний сайт “Open Archive of Ukrainian Media Art”:
http://www.mediaartarchive.org.ua/
     Досі багато людей вважають музеї занадто нудними. Тому впровадження сучасних технологій допоможе музеям відкрити двері для більшої аудиторії та знайти друге дихання. Сьогодні музеї можуть бути захопливим атракціоном для дорослих та дітей, а не просто сховищем витворів мистецтва та обов’язково допоможуть захопливо провести час.

Цікавої вам подорожі, залишайтеся вдома і не хворійте!!!

Марія Дудченко,
2 група, 3 курс ТВППТ 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook