Приймаємо екзамени дистанційно

9 квітня 2020 року

  Враховуючи рекомендації «Тимчасового порядку проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 н.р. НУБіП України в умовах карантину» доцентом кафедри електропостачання Андрієм Нікіфоровим був проведений екзамен у магістрів-дослідників із дисципліни «Алгоритмізація задач енергетики». В процесі проведення екзамену перевірена можливість складання екзамену в умовах відсутності постійного інтернет-зв’язку. Для організації роботи виявилось достатньо функцій телефону (фотокамера і Viber) та мінімальної швидкості інтернет-з’єднання.
   Алгоритм проведення екзамену наступний. 
Крок 1. В групі у Viber узгоджуються організаційні моменти майбутнього екзамену. Наприклад, за тиждень до екзамену – видача питань для підготовки, консультування по питанням. Безпосередньо за день до екзамену – попередження про день і час проведення екзамену, поштова адреса екзаменатора для пересилання відповіді.
Крок 2. В час екзамену розсилаються білети на електронні поштові скриньки студентів або через Viber.
Крок 3. Студенти пишуть відповіді від руки на офіційному бланку екзаменаційного білета (за відсутності бланку – на чистому аркуші). Фотографують результат. Пересилають на електронну пошті екзаменатору.
Крок 4. Через 2 години екзамен закінчується. Перевіряються відповіді.
Крок 5. Відбувається персональне спілкування з кожним студентом через Viber (у режимі чату чи відео-зв’язку). Проводиться коротка співбесіда по екзаменаційним питанням, повідомляється оцінка.
Крок 6. У групі Viber студентам повідомляються результати екзамену. Заповнена екзаменаційна відомість надсилається по електронній пошті в дирекцію ННІ.
Підсумовуючи досвід проведення екзамену у такий спосіб, виявлено, що він є достатньо зручний, хоча займає дещо більше часу ніж очне спілкування.

  

 

Андрій Нікіфоров,
доцент кафедри електропостачання
ім. проф. В.М. Синькова

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook