Навчальний процес в умовах карантину

6 квітня 2020 року

 

       Вже тривалий час викладачами кафедри фінансів для ефективної роботи зі студентами та покращення вивчення дисциплін застосовується ресурс E-learn. Він має широкі функціональні можливості й дозволяє розміщувати максимальну кількість інформації: теоретичний матеріал лекцій, презентації, відеоролики, завдання для практичної та самостійної роботи. Проте одним з його недоліків є відсутність інтерактивного спілкування, а для сучасних студентів, «покоління Z», які живуть в еру передових сучасних технологій, важливе значення має використання різних онлайн платформ, що забезпечують безпосередню комунікацію з викладачем. Таку можливість дає  сервіс ZOOM, та Webex Cisco, що дозволяє спілкуватися в режимі реального часу. Саме тому, з початку запровадження карантину, для проведення занять  з дисципліни «Податкова система» зі студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» доцент Долженко І.І. почала використовувати можливості сучасних засобів дистанційного спілкування.

 

  Доцент Мрачковська Н.К. проводить заняття з дисципліни «Фінанси» зі студентами спеціальності «Облік і оподаткування», «Економіка» та «Фінанси, банківська справа та страхування» використовуючи платформу ZOOM та  Webex Cisco.

 

 

Перевагами та унікальними можливостями дистанційного спілкування,  на засіданні кафедри поділився доцент Лабенко О.М., який  регулярно проводить заняття в такому режимі з магістрами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

 

Завдяки використанню сучасних технологій з’явилась можливість більш ефективно організовувати роботу студентів, надавати їм безпосередні консультації, відповідати на запитання, а, що особливо важливо, більше розглядати практичних і проблемних ситуацій. Такі заняття проводяться з кожною групою щотижня і дозволяють посилювати навчальну роботу студентів та створюють умови для удосконалення загальної комунікації.

 

Надія Мрачковська,

доцент кафедри фінансів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook