3-24 квітня 2020 року Clarivate Analytics проводить серію безкоштовних вебінарів українською мовою

3 квітня 2020 року

   Web of Science – одна з найбільших у світі наукометричних баз даних наукових публікацій. Компанія Clarivate Analytics, за підтримки Міністерства освіти і науки України, пропонує всім бажаючим долучитися до квітневих, і, як завжди безкоштовних, вебінарів. Цього місяця і про як вирішити завдання он-лайн курсу, і про джерела найдіної інформації про коронавіруси і про коректне оформлення публікацій та плагіат.

3 квітня
Тема: «Наукова комунікація в цифрову епоху». Вирішуємо тести разом.
Анотація: Запрошую слухачів курсу «Наукова комунікація в цифрову епоху». https://courses.prometheus.org.ua/…/course-v1:UKMA+SC…/about для обговорення 3 и 4 тижня і визначення алгоритму вирішення завдань.
Уточнимо визначення показників h-index і як його розрахувати, impact factor, класичний та 5 річний, індекс оперативності. Знайдемо скільки видань певної країни в певному році мали impact factor і яким він був, яка кількість видань з impact factor є для обраних категорій. Розрахуємо кількість статей для групи науковців або установи за Web of Science Core Collection. Розберемо помилки яких припускаються при пошуку та аналізу інформації у Web of Science Core Collection та додаткових базах на платформі. Визначимо як знайти для заданої теми найцитованіші роботи, установи, що виконали більше робіт, видання, що друкують певною мовою.
Час та реєстрація 11:00 – 11:45 https://bit.ly/2w6LXmm 
Час та реєстрація 16:15-17:00 https://bit.ly/2R6Ldou

9 квітня
Тема: Что мы знаем о коронавирусах: источники научной информации
Аннотація: Публикации по коронавирусам и коронавирусным инфекциям в ведущих научных журналах мира, входящих в базы данных на международной платформе Web of Science: Web of Science Core Collection, Medline, Russian Science Citation Index, Data Citation Index. Поиск наиболее влиятельных публикаций, авторов и научных организаций. Доступ к полному тексту публикаций. Анализ журналов в области вирусологии с помощью отчетов по цитируемости научных журналов Journal Citation Reports. Информация о коронавирусах в биомедицинских ресурсах Clarivate. Работа в режиме самоизоляции – возможности удаленного доступа к информационным ресурсам.
N.B. Вебінар росіською мовою
Час та реєстрація 9 апреля, 10:00-11:00 проводит Валентин Богоров и Ирина Тихонкова, к.б.н. https://bit.ly/2R4a10i
Час та реєстрація 9 апреля, 14:00-15:00 проводит Валентин Богоров и Ирина Тихонкова, к.б.н. https://bit.ly/3bOLRPD

10 квітня
Тема: Ошибки, которых можно избежать при написании статьи
Все частіше ви запитуєте у нас про плагіат, припустимі відсотки запозичень, основи академічної етики. Пропонуємо долучитися до вебінару, організованого спільного з компанією Антиплагіат.
Программа
Тема: Неформат или за что отклонили статью.
Статья как атомная единица научной коммуникации. Структура статьи, форматы оформления публикаций. Референс-менеджер EndNote. Основы академической этики. Публикационный процесс и его участники. Их права и обязанности. Что я могу делать со своей статьей после публикации. Преступление и наказание в академической среде.
Лектор: Ирина Тихонкова, к.б.н.
Тема: Система Антиплагиат: оценка правомерности заимствований в текстах научных публикаций
Проблема «copy-paste» в научных публикациях. Как работает система «Антиплагиат». Требования научных журналов к оригинальности рукописей: формальный и неформальный подход. Проблема самоцитирования в научных публикациях. Можно ли обмануть «Антиплагиат»
Лектор: Ольга Беленькая
N.B. Вебінар росіською мовою

10 апреля, 10:00-11:30 https://bit.ly/2w8gzEb
10 апреля, 14:00-15:30 https://bit.ly/2V8N25R
Серія: Ресурси Web of Science Group для успішної наукової діяльності
Слухачі, що відвідають більше 90% часу кожного з трьох вебінарів серії отримують сертифікат учасника

21 квітня 16:15-17:15
Тема: Джерела наукової інформації: що ми знаємо про коронавіруси.
Анотація: Публікації про коронавіруси та захворювання що ними викликаються у провідних наукових журналах світу, які проіндексовані на платформі Web of Science в базах Web of Science Core Collection, Medline, Data Citation Index. Мережа цитувань та пов'язані записи. Пошук найвпливовіших публікацій, авторів, наукових організацій. Доступ до повного тексту публікацій. Аналіз журналів в галузі вірусологія за Journal Citation Reports. Робота в режимі карантину - можливості віддаленого доступу до інформаційних ресурсів. Відповіді на Ваші запитання
Реєстрація: https://bit.ly/2wVuHAX

22 квітня 16:15-17:15
Тема: Можливості ресурсів Web of Science Group Clarivate Analytics для успішної грантової заявки
Анотація: З 2008 року з публікацій до Web of Science Core Collection додається інформація про грантову підтримку. Які можливості для науковця дають ці дані, як знайти якими фондами підтримувалися аналогічні дослідження, на яких дослідженнях фокусується певний фонд та чи мали українські науковці успішні грантові заявки. Зупинимося на процедурі оцінювання грантових заявок. Повторимо як знайти літературу, видання, впливових науковців, проаналізувати інформацію та знайти фінансування і оцінити власні шанси за допомогою платформи Web of Science. Уточнимо як створити та підтримувати у актуальному стані авторські профілі ORCID, Publons. Відповіді на Ваші запитання
Реєстрація: https://bit.ly/39DQ7je

23 квітня 16:15-17:15
Тема: Публікації у виданнях, що індексуються у Web of Science: міфи та реальність

Критерії якості наукових видань. Бізнес-моделі видання. Пошук видання з безкоштовною публікацією. Публікаційний процес. Структура статті. Оформлення рукописів за форматом журналу. Робота з EndNote. Рецензування. Причини відхилення статей. Розповсюдження публікації. Що недопустимо в науковій комунікації. Підбір та перевірка індексації видання у Web of Science. Відповіді на Ваші запитання.
Реєстрація: https://bit.ly/2JwtWB3

За матеріалами Clarivate Analytics українською 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook