КАРАНТИН ІЗ КОРИСТЮ - ПОГЛЯД СТУДЕНТІВ НА ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ

27 березня 2020 року

Весь світ охопила епідемія коронавірусу. У боротьбі з хворобою Україна діє на випередження, щоб не допустити поширення хвороби. Українська влада зробила ряд важливих кроків, аби запобігти розповсюдженню коронавірусу в країні. Для цього введено ряд обмежувальних заходів. Найдієвіша порада, аби уникнути ризику підхопити небезпечний коронавірус, залишатися вдома. Таким чином, всі здобувачі освіти перейшли на дистанційну форму навчання.

Дистанційне навчання – сукупність технологій, що забезпечують доставку студентам основного обсягу навчального матеріалу, інтерактивна взаємодія студентів і викладачів у процесі навчання, надання студентам можливості самостійної роботи з навчальними матеріалами. З метою підвищення якості надання освітніх послуг і створення найбільш сприятливих умов для саморозвитку студента в нашому університеті успішно застосовуються технології дистанційного навчання, що ґрунтуються на використанні інформаційно-телекомунікаційних технологій. Я завдячую університету, що за допомогою навчально-інформаційного порталу я маю можливість через Інтернет ознайомитися з навчальним матеріалом (текст, відео, анімація, презентація лекційного матеріалу та електронний посібник), виконати практичне завдання та відправити його на перевірку, пройти електронне тестування тощо.

Наші викладачі мають повну готовність для проведення дистанційного навчання під час карантину. Я задоволена, що в моєму університеті високий рівень кваліфікації викладачів. Наприклад, основну роль у засвоєнні матеріалу з навчальної дисципліні «Технологія виробництва продукції тваринництва» відведено лабораторним заняттям. Та, не зважаючи на обмеження у відвідуванні практичних занять, наш викладач побудував зміст лекцій та лабораторних занять таким чином, що ми з легкістю опрацьовуємо матеріал самостійно. Мене тішить, що в момент коли виникають питання під час виконання лабораторної роботи, я завжди маю можливість звернутися до викладача і він надасть всю необхідну інформацію для виконання роботи. На мою думку позиція викладача, що він твій друг і завжди допоможе, є найбільш правильною. Завдяки такому підходу зростає вірогідність, що студент добре засвоїть матеріал та стане висококваліфікованим фахівцем.   

Карантин – не привід втрачати форму. Я вважаю, що зараз ми маємо хорошу можливість провести час із сім'єю, відпочити і присвятити час хобі. ХХІ століття – час, коли ми забезпечені всіма ресурсами для того, щоб вдосконалити своє життя. Я, наприклад, під час карантину почала читати книгу, яку давно відкладала через нестачу часу. Після вивчення навчального матеріалу, я малюю картину, дивлюсь фільми. Ввечері ми всією родиною збираємося і граємо в розважальні ігри. Думаю, ситуація з коронавірусом піде багатьом на користь.

 

Анастасія Юдіна

студентка 1 курсу, спеціальність облік і оподаткування,

економічний факультет

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook