Інтерв’ю зі старостою групи студентів 1 курсу спеціальності «Економіка» очної форми навчання

27 березня 2020 року

- Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?
- Староста 1 курсу 1 групи економічного факультету спеціальності «Економіка» Мисник Катерина. На період карантину знаходжусь удома (Полтавська область, Лубенський район).
- Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?
- На мою думку, до дистанційного навчання адаптуватися досить легко, якщо є доступ до комп’ютера та Інтернету. Для мене це не стало великою проблемою, і я адаптувалася досить швидко.
- Що Вам відомо про студентів своєї групи та як вони ставляться до дистанційного формату навчання?
- Мої одногрупники сприйняли дистанційне навчання з розумінням, зважаючи на нинішню ситуацію з карантином у країні. Інколи виникають проблеми з комунікацією, але в цілому поки все виходить. Elearn дуже допомагає тримати зв’язок з викладачами та забезпечує цілодобовий доступ до матеріалів навчання. Завдяки цьому навчальному порталові навчання стає простішим і доступнішим. Також ми часто спілкуємось між собою та з викладачами за допомогою Telegram та Viber. Вчитися вдома важче, ніж в аудиторії, проте, я думаю, ми справимося з цим завданням.
- Які маєте побажання для викладачів?
- Викладачам я хочу побажати терпіння й витримки. Не всі студенти справляються з практичними завданнями вчасно, проте це не тому, що не хочуть, а тому, що не встигають або через технічні негаразди. На опрацювання лекцій самостійно тепер потрібно більше часу, а відповідно й на виконання практичних занять також. Так як навчатися стало складніше, то іноді здається, що завдань стало в рази більше. Сподіваємося на те, що викладачі будуть лояльнішими до термінів здачі робіт.
- Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?
- На навчання, зазвичай, затрачаю часу до 6-8 год – звичайний навчальний день. Сідаю за навчання о 8:30 ранку і навчаюсь десь до 15:00-17:00. Влаштовую між парами відпочинок і обід.
- Чи вдається під час карантину (займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки)?
- Хіба що на вихідних. Часу на це катастрофічно не вистачає. По буднях читати ще якусь літературу, окрім навчальної, а також спортом займатися просто не вистачає часу. Сподіваюсь на швидше закінчення карантину й повернення до звичайного навчання. Вдома добре, але традиційне навчання нашій групі все ж таки подобається більше.

Розмовляв Євгеній Ланченко, доцент кафедри
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook