Як вплинула пандемія коронавірусу COVID-19 на самодисципліну особистості

29 березня 2020 року
     В зв’язку із проведенням карантинних заходів на території України, впровадження дистанційного навчання у вищих навчальних закладах є оперативною відповіддю на світовий виклик, зумовлений поширенням COVID-19. Саме тому викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту з перших днів впровадження карантину активно долучились до освітнього процесу в новому форматі.

     Всім зрозуміло, що загроза розповсюдження коронавірусу несе в себе багато негативних впливів як на економіку країни, зростання безробіття і обмеження діяльності будь-якого бізнесу, так і на соціальну складову особистості. Викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, к.е.н. Тетяна Власенко та к.держ.упр. Анна Дергач для магістрів спеціальності «Менеджмент» гуманітарно-педагогічного факультету розробили комплекс ситуаційно-аналітичних вправ щодо самодисципліни та самоорганізації в дистанційному навчанні та розвитку особистості.

     В процесі обговорення магістрами були надані дуже цікаві і змістовні пропозиції та рекомендації. Поділимось думкою Тетяни Синьогуб, яка вважає, що людині завжди легко знайти виправдання своїй бездіяльності, ліні чи прокрастинації. Найважче – це поглянути в очі своїм проблемам і визнати їх, а ще важче – це нарешті взяти себе руки і почати вирішувати їх та працювати над собою.

     В умовах сьогодення, коли перед тобою виникає безліч можливостей для саморозвитку, вивчення нових хобі та іншого, паралельно виникає стільки ж перешкод на шляху до створення кращої версії самого себе: телефон, соціальні мережі, різні залежності і навіть сучасна пандемія коронавірусу COVID -19.

     Саме так, є такий тип людей, які використовують карантин собі на користь. А саме: починають більше уваги приділяти догляду за шкірою і волоссям, читають книги, передивляються фільми, займаються йогою чи іншим видом спорту, приділяють більше часу своїм хобі – загалом роблять все те, на що в них раніше не вистачало часу. Дуже прикро, що саме коронавірус COVID-19 і, як наслідок, карантин, стали причиною і поштовхом до того, щоб приділити час та увагу собі, своїм захопленням та дистанційному навчанню. А є й такий тип людей, які просто відмовляються в цьому бачити якісь можливості для саморозвитку і просто далі продовжують знаходити виправдання своїй бездіяльності та деградувати.

     Про себе Тетяна Синьогуб може сказати, що з приходом карантину, в її темпоритмі життя майже нічого не змінилося, хоча перший час було важко адаптуватися до того, що тобі майже весь час потрібно сидіти вдома. Але це й на краще, адже тепер є час виконати завдання, передбачені програмами навчальних дисциплін, які надсилають викладачі, домалювати незакінчену картину, дочитати книгу чи просто спокійно, нікуди не поспішаючи, передивитися стільки фільмів, на скільки вистачить сили та бажання.

     Всім, хто на карантині, Тетяна дає одну маленьку пораду – використовуйте цей час з користю! Не потрібно думати, що з карантином все завмирає. У вас є можливість приділити увагу найдорожчій людині в світі – «СОБІ». Кожна хвилина чи година, яку ви провели з користю для самого себе, в майбутньому може принести свої плоди і дозволить вам створити кращу версію себе. Тепер я точно знаю, що Самодисципліна краще мотивації.

 

Анна Дергач,
старший викладач кафедри
виробничого та інвестиційного менеджменту

Тетяна Синьогуб,
гуманітарно-педагогічний факультет, ОС "Магістр"

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook