ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДОЦЕНТА М. М. ЛАЗАРЄВА

3 березня 2020 року
4 корпус НУБіП України

 26 лютого відбулася відкрита лекція доцента кафедри Радіобіології та Радіоекології Лазарєва М.М. на тему: Міграція радіонуклідів у наземних екосистемах.

На лекції були присутні професор Гудков І.М., старший викладач Іллєнко В.В. та ін.. Лекція представлена у вигляді презентації, що наглядно дозволяла викласти матеріал у доступній та інформативній формі із залученням студентів для дискусії і обговорення проблеми поведінки радіонуклідів у ґрунті, гідро- та лісових екосистемах.

Матеріал насичений фактичними даними з проблеми подолання наслідків Чорнобильської радіаційної аварії в Україні. Студенти гостро реагували на інформацію щодо наявності в Україні критичних населених пунктів, де через 33 роки після аварії виробляється продукція з перевищенням допустимих рівнів радіонуклідів у сільськогосподарської продукції і ретельно обговорювалися причини такої ситуації та шляхи можливого покращення. Наглядно було продемонстровано, що на таку ситуацію можна активно впливати з позитивним ефектом. Це головне для чого ми й вивчаємо цю дисципліну.

Володимир Іллєнко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook