Студенти 3 курсу ФАМ: дотримуємось карантину та навчаємось дистанційно

23 березня 2020 року

Для нас, студентів третьої групи, третього курсу факультету аграрного менеджменту, ще донедавно життя було іншим: прогнозованим та спланованим. Ми піднімалися вранці та залюбки йшли на навчання, збиралися брати участь у конференції та конкурсі проектів, запланованих кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту, а також у різноманітних заходах факультету та НУБіП України. Успішно навчалися, відвідували заняття, де викладачі розповідали нам про цікаві речі, давали кейси та вчили робити розрахунки. Студенти чекали першої атестації, замислювалися над літнім відпочинком, з радістю зустрічали весну, а на душі було приємне очікування чогось доброго та світлого.

  
Більшість студентів нашої групи – спортсмени. Ми переконані, що для розвитку особистості спорт відіграє не менш важливу роль, аніж навчання та професійний розвиток. Адже «У здоровому тілі – здоровий дух», і тільки всебічно розвинена особистість може досягти чогось у житті. Ми з нетерпінням чекали змагань, щоб достойно захистити честь нашого факультету, принісши чергову перемогу, активно займались спортом, систематично відвідували тренування.
Ще місяць тому не можна було уявити, що те, до чого ми звикли, може різко змінитися, а щоденна рутина викликатиме ностальгію.
Через темпи розповсюдження вірусу Covid-19 Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію, а країни Європи одна за одною вживають обмежувальних заходів. Ми з острахом стежимо за новинами по телебаченню та у соціальних мережах. Співчуваємо Італії, Іспанії, Німеччині та іншим Європейським країнам. Розуміємо, що від нас і тільки від нас залежить на теперішній час, чи зупинимо ми наступ пандемії на нашу Батьківщину та на наших співвітчизників. У кожного вдома є літні люди, і тепер їхнє життя та здоров’я залежать багато в чому від нашої свідомості та нашого прагнення їх захистити.
Україна стала однією з країн, що почали вживати радикальних заходів для захисту своїх громадян. Одним з них є впровадження загального карантину для всіх навчальних закладів, а студентів було переведено на дистанційне навчання.
Здобувати знання поза межами аудиторій доволі незвично для більшості студентів. Ми сумуємо за аудиторіями, за друзями, за викладачами. Не вистачає навіть дороги від гуртожитку до університету та назад, вранішньої кави з приятелями, необтяжливого базікання на перервах у коридорах нашого рідного університету. Не вистачає фізичних навантажень, тренувань та змагань.
   
Але життя триває, і ми повинні достойно приймати всі його виклики. Здобуття освіти має лишатися неперервним процесом навіть у таких непростих умовах. Оперативно та фахово викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту та інших кафедр факультету аграрного менеджменту забезпечили нас, студентів, завданнями на платформі elearn та постійно здійснюють активне спілкування через різноманітні месенджери та електронну пошту.
Триває і виховна робота. Щодня наставник нашої групи Катерина Алексеєва виходить з нами на зв'язок, цікавиться станом нашого здоров’я, а також місцем перебування, нагадує про необхідність дотримання карантинних заходів та необхідну вимогу сьогодення – лишатися вдома, самоізолюватися від зовнішнього світу.
Ми з нетерпінням чекаємо кінця карантину, але, свідомі небезпеки, яка нависла над людством, лишаємося вдома та навчаємося дистанційно. Здоров’я нації тепер у руках її громадян.
Бережімося!
 
Олександр Красноштан,
Артур Потапенко,

студенти 3 групи, 3 курсу
факультету аграрного менеджменту
професійно орієнтована група «Управління інвестиційною
діяльністю та міжнародними проектами»
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook