Відбулось засідання кафедри

2 березня 2020 року

 

2-го березня 2020 року відбулося засідання кафедри економіки праці та соціального розвитку, на якому були присутні: завідувач кафедри д.е.н., професор Єрмаков О.Ю., д.е.н. професор Терещенко В.К., д.е.н., професор Ткачук В.А., к.е.н.,доценти: Остапчук А.Д., Гаврилюк І.П., Нагорний В.В., Балан О.Д., Гребеннікова А.А., Ланченко Є.О., ст.викладач Коваленко Л.В. Були розглянуті питання з профорієнтаційної роботи та підготовки кафедри до проведення міжнародної конференції на тему «Економічні та соціальні аспекти людського розвитку в умовах глобалізації ринку праці», також деякі текущі питання.

  Як зазначив завідувач кафедри д.е.н., професор Олександр Юхимович Єрмаков, на сьогодні проблеми та перспективи організації профорієнтаційної роботи вищих навчальних закладів виходять із сучасних потреб вишів. Адже, у зв’язку з демографічною кризою, питання формування контингенту студентів інституту повинно знаходиться на постійному контролі у керівництва навчального закладу. Відтак, профорієнтаційна робота є невід’ємною складовою функціонування навчального закладу. Серед пріоритетних завдань профорієнтаційної роботи доцільно відокремити:

  • організацію агітаційно-роз'яснювальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах;
  • рекламно-інформаційну діяльність у засобах масової інформації;
  • участь у виставках, конкурсах, ярмарках, презентаціях;
  • проведення Днів відкритих дверей;
  • організацію навчального процесу у профільних класах;
  • співробітництво за договорами з міністерствами, організаціями, установами, підприємствами, навчальними закладами.

Викладачі кафедри підтримали Єрмакова О.Ю. та визнали, що насамперед профінформація молоді повинна проводитися у середніх загальноосвітніх школах та середніх спеціальних навчальних закладах. Для реалізації зазначеного відповідними розпорядчими документами працівники, відповідальні за профорієнтаційну роботу, повинні бути закріплені за окремими районами області. Окрім того, до проведення профорієнтаційної роботи повинні залучатися найкращі студенти, які проводять зустрічі у навчальних закладах (наприклад , такою є студентка 2го курсу скороченого терміну навчання Кушим Юлія, яка приймала активну участь у профорієнтаційній роботі) . У ході цієї роботи визначаються шляхи отримання освіти за обраними напрямами підготовки та спеціальностями, терміни навчання, перспективи професійного зростання, затребуваність фахівців на ринку праці.

 

   Викладачі кафедри приймуть активну участь у Днях відкритих дверей на прикінці березня2020 р. Узагальнюючи наведений комплекс напрямків здійснення профорієнтаційної роботи, переконуємось, що це довготривала, цілеспрямована та злагоджена діяльність вищого керівництва і усього педагогічного колективу навчального закладу.
    Було розглянуто та обговорено питання з підготовки кафедри до проведення у листопаді 2020 року міжнародної конференції на тему «Економічні та соціальні аспекти людського розвитку в умовах глобалізації ринку праці». Сформована група відповідальних за проведення конференції на чолі з завідуючим кафедри, д.е.н., професором Єрмаковим О.Ю. та членами групи к.е.н., доц. Гребеннікової А.А., к.е.н., доц. Нагорним В.В.

Лариса Вікторівна Коваленко
старший викладач кафедри

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook