ТЕПЕР Я ЗНАЮ

26 лютого 2020 року
Лабораторія дослідження якості

На кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК вперше запроваджено і розроблено курс лабораторних робіт із дисципліни «Управління якістю та безпечністю  сільськогосподарської і харчової продукції».

Перше лабораторне заняття відбулося 26 лютого 2020 року в лабораторії факультету студентам-магістрам спеціальності 152 – «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка».

 

Під час проведення лабораторної роботи студенти спільно з викладачем підготували досліджувані зразки, а саме молочні продукти - пастеризоване молоко, кефір та сир кисломолочний різних виробників. 

 

Приємно відзначити, що поставлені цілі були досягнуті. Кожен студент зумів опанувати методами досліджень, обробити результати та порівняти їх з нормативними значеннями. Безперечно дотримувались техніки безпеки при дослідах. Дуже важливо – узагальнили, систематизували та поглибили теоретичний матеріал завдяки його практичному застосуванню, а також сформували уміння застосовувати отримані знання в практичній діяльності

 

Лабораторне заняття відбувалося у дружній невимушеній атмосфері. Студенти мали чудову  нагоду дослідити молочні продукти із полиць магазинів. Перевірити продукти на якість і безпечність споживчих властивостей за допомогою органолептичного аналізу, фізико – хімічних досліджень,  ознайомитися із маркуванням і відповідність Національним стандартам України (ДСТУ). Студенти, дійсно, з нетерпінням чекають на наступні лабораторні роботи.

 

Які ж тематики охоплюють лабораторні роботи:

              Оцінка якості молока і молочних продуктів; ;

      Оцінка якості м'яса і м'ясних товарів;

      Оцінка якості яєць;;

      Дослідження якості свіжої, охолодженої, мороженої риби відповідно стандартів;

      Вивчення асортименту та показників якості кави та кавових напоїв;

      Визначення якості борошна;;

       Визначення якості крупів;

      Визначення якості цукру білого та меду.

 

 

Лабораторна робота закінчилась і студенти самі переконались яку продукцію виробляють підприємства, які є недоліки, а яку продукцію взагалі не можна споживати.

Тепер при покупці молочних продуктів, кожен перш ніж покласти товар до свого кошика, уважно вивче зовнішній вигляд, етикетку і задумається: « А чи дійсно я це хочу спожити?..  ТЕПЕР Я ЗНАЮ!»

 

Такі лабораторні роботи виробляють в кожному відповідальність, організованість, творчу ініціативу.

Далі буде…

Тетяна Розбицька

асистент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook