Екскурсії, майстер-класи та відкриті уроки як альтернативні варіанти проведення профорієнтаційної роботи

29 січня 2020 року

 Нині проведення інформаційно-просвітницької та профорієнтаційної роботи серед відвідувачів ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» − один із головних напрямів функціонування науково-дослідної лабораторії біотехнології рослин. Завідувач лабораторії, за сумісництвом старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Оксана Чорнобров за 2019 рік у форматі інформаційно-пізнавальних екскурсій зустріла близько 850 відвідувачів, з яких 40 % учні загальноосвітніх навчальних закладів.

Лабораторію біотехнології відвідують діти різних вікових категорій, починаючи із дитячого садочка. Так, зовсім маленькі із надзвичайною зацікавленістю і допитливістю розглядають лабораторне обладнання та «рослинки в баночках».

Найбільш цікавими заходами профорієнтації безпосередньо для учнів є майстер-класи та відкриті уроки із біології, які проводяться у лабораторії та навчальному корпусі Боярської лісової дослідної станції (діти працюють із мікроскопом, самостійно виготовляють препарати).

Колектив екологічної просвіти «Вітаміни» представляв результати досліджень, проведених у лабораторії на Всеукраїнському конкурсі «Земля − наш спільний дім», за темою «Раціональне природокористування» та здобув найвищі нагороди (2017 р. – гран-прі, 2018 р. – I місце, 2019 р. − гран-прі). Учні популяризують НУБіП України співпрацюючи з лабораторією на Всеукраїнському рівні, розповідаючи про переваги навчання в одному із найкращих аграрних вузів України.

У 2019 році на базі лабораторії була підготовлена робота на конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, яка на районному етапі зайняла I місце (обласний етап захисту роботи відбудеться навесні 2020 року).

Боярська ЛДС – традиційне місце зустрічі керівників шкільних лісництв з різних куточків України. Зокрема на семінарах обговорюються напрями подальшої співпраці у рамках співробітництва та можливого залучення вихованців учнівських лісництв до навчання в ННІ Лісового і садово-паркового господарства НУБіП України.

Профорієнтаційна робота проводиться не лише серед дітей, а й серед дорослих, зокрема − працівників лісогосподарських підприємств України, які перебувають на підвищенні кваліфікації в «Укрцентркадриліс». Саме їх діти є потенційними абітурієнтами нашого університету.

 

старший викладач
Оксана Чорнобров

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook