Аспіранти на семінарі: РОЗВИТОК НАУКИ АВТОМОБІЛЬНОЇ ГАЛУЗІ ЧЕРЕЗ ВЕКТОР СУМІСНОГО ПРАКТИКУМУ

29 листопада 2019, 18:00
м. Київ НУБіП України

 

В результаті підписання договору про співробітництво та організацію взаємовідносин між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Міжнародною асоціацією органів з оцінки відповідності (МАООВ)  29 листопада 2019 року проведено всеукраїнський семінар-практикум на тему: «Технічний контроль колісно-транспортних засобів, методологія вимог та шляхи вирішення  проблем у сфері акредитації».

Кафедра Транспортних технологій та засобів у АПК  разом з науково навчально-виробничим центром «Автоінженіринг» НУБіП України в комплексному поєднанні  сучасними навчально-науковими лабораторіями НУБіП України, створили комфортні умови для проведення зазначеного заходу з МАООВ як стороною договору. 
Діяльність Міжнародної асоціації органів з оцінки відповідності МАООВ направлена на сприяння і підтримку роботи та участі Національного агентства з акредитації України (НААУ) у міжнародних організаціях із акредитації, ILAC, IAF, європейської асоціації EA; вивченням міжнародного сучасного досвіду проведення досліджень, застосування сучасного обладнання та розробка рекомендацій щодо його використання; сприянням діяльності органів з оцінки відповідності, на міжнародному рівні; консультаційними послугами із підготовки органу з оцінки відповідності до отримання акредитації у НААУ; розробкою методичних рекомендації із виконання умов стандартів серії ISO/IES 17000 і вимог ILAC, IAF та EA; проведенням профільних семінарів. Дана подія отримала широкий резонанс та зацікавленість суб’єктів господарювання які були запрошені з усієї України. А саме практичні заняття з оцінки колісних транспортних засобів щодо технічних можливостей проведення випробувань та їх довгострокового збереження згідно вимог постанови КМУ №137 від 30.01.2012 року «Про затвердження Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу» за напрямком гальмівні системи, вимірювання вмісту оксиду вуглецю та вуглеводів у відпрацьованих газах, перевірка світлових приладів та електрообладнання, газового обладнання, стану рульового керування, систем контролю та обліку часу роботи і відпочинку водіїв.       
Особливою зацікавленістю стала доповідь президента МАООВ Чекаліна Володимира Миколайовича щодо вимог Національного агентства з акредитації України «НААУ» які включають розробку нових підходів для формування ринку надання  послуг на основі найкращих європейських практик, що є актуальним для наукових досліджень подальшого ефективного розвитку автомобільної галузі. Глибокі дискусії в тому числі виникли у підготовці документів та проходження акредитації  самих лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO\IES 17025:2017, що безпосередньо є основою діяльності суб’єктів господарювання.
Присутні науково-педагогічні працівники кафедри отримали необхідні додаткові знання щодо розробки навчальних програм з дисциплін які є базовими зі спеціальності « Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та інформаційної підтримки згідно з вимогами національного законодавства та галузевими стандартами Євросоюзу.
   За результатами семінару-практикуму всі зацікавлені сторони підвищили кваліфікацію згідно вимог стандарту ISO/IES 17000 в галузі автомобільного транспорту. Набутий досвід  науково-педагогічних працівників  кафеди під час семінару буде впроваджений в навчальний процес з підготовки студентів механіко-технологічного факультету за спеціальностю «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)»
                                                                                                                       
                                                                                                          Завідувач кафедри
                                                                                                          Транспортних технологій та засобів у АПК
                                                                                                          Доктор економічних наук,

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook