Пошук резервів якості освітнього і наукових процесів: розпочалися традиційні співбесіди з керівниками підрозділів

13 січня 2020, 18:20
м. Київ НУБіП України

 

 

Традиційно на початку року ректор університету Станіслав Ніколаєнко проводить співбесіди з керівниками підрозділів.

   Декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович розпочав з профорієнтаційної роботи, яка у 2019 році була проведена більш якісно і відповідно збільшився контингент абітурієнтів і їхній середній бал, тобто прийшли більш мотивовані студенти. Особлива увага приділялася матеріально-технічній базі, без якої підготувати інженера неможливо. Цю роботу буде продовжено. Посилилася публікаційна активність викладачів, покращилося і кадрове забезпечення факультету. Серед завдань – покращення умов проживання студентів у гуртожитку, продовження профорієнтаційної роботи у школах, впровадження елементів дуальної освіти та інше.

     Які плани щодо розширення баз навчання? – питання Станіслава Ніколаєнка. На яке декан перерахував великі компанії, такі як КУН, та визнав, що господарств, з якими ведеться така робота, поки що мало. Цю роботу будуть нарощувати, в т.ч. і з університетським НДГ «Великоснітинське».
     Виникає питання і стосовно стану атестації електронних навчальних ресурсів – всього 19%. На часі і відкриття магістерських програм англійською мовою викладання, зауважив ректор.

  

     Ігор Ібатуллін наголосив на необхідності якісної підготовки наукових проектів. Крім того, опитування студентів показало наявність повторюваних дисциплін (до 30%). У Вадима Ткачука викликає занепокоєння госпрозрахункова робота.

     У цьому році факультет конструювання та дизайну вперше перетнув цифру у 600 студентів, відзначив декан Зіновій Ружило. Колектив забезпечений кадрами, покращилася наукова робота (поки що це 2 проєкти, у планах – ще 2), два госпрозрахункові підрозділи принесли 100 тис. грн., покращуються умови проживання студентів у гуртожитках. Серед досягнень і 1-ше місце у «Пісенних баталіях» та перемога в університетській спартакіаді. Щодо планів: посилення профорієнтаційної роботи, відкриття аспірантури і магістерської програми з будівництва, а також двох програм англійською мовою для іноземців, посилення матеріально-технічної бази – відкриття кількох лабораторій.

  

     Ректор підняв питання атестації електронних навчальних курсів, повноцінного використання 5-го навчального корпусу і його модернізації. Ректорат надасть необхідну підтримку. Перший проректор звернув увагу на підготовку аспірантів, проектор з навчальної і виховної роботи – актуальність тематики випускних робіт магістрів і бакалаврів.

      Станіслав Ніколаєнко наголосив: потрібно координувати роботу кількох факультетів, приміром об’єднувати ІТ з біотехнологіями і просувати свої цікаві речі та ідеї.

Ірина Білоус
 

 
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook