На кафедрі фінансів проведено Конкурс студентських наукових робіт

29 грудня 2019 року

       23 грудня 2019 р. відповідно до наказу МОН від 04.10.2019 р. № 1271 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2019/2020 навчальному році» на кафедрі фінансів проведено конкурс студентських наукових робіт. Наукові роботи розглядалися за напрямами: державні фінанси, фінанси підприємств, податкова система та інвестиційна діяльність.

Проблеми та перспективи розвитку корпоративних фінансів розглянув Парасочка Павло (науковий керівник д.е.н., проф. Давиденко Н.М.), презентувавши роботу «Аналітична оцінка фінансової стійкості суб’єктів господарювання» на прикладі ПАТ «Турбоатом». В роботі запропоновано використання комплексного підходу для покращення фінансової стійкості підприємства. Оптимізацію структури капіталу підприємства в своїй роботі розглянула Кульпач Христина (науковий керівник к.е.н., доц. Мрачковська Н.К.),, запропонувавши вибір оптимальної структури капіталу ПАТ «Новоград-Волинський завод сiльгоспмашин.

  

 

В свою чергу, Ігнатенко Іванна (науковий керівник к.е.н., ст. викл. Тітенко З.М.), презентувала роботу «Інвестиційна привабливість аграрного сектору» в якій надала практичні рекомендації щодо вдосконалення оцінки інвестиційної привабливості сільськогосподарських підприємств з урахуванням галузевих особливостей. Туренок Ліна (науковий керівник к.е.н., ст. викл. Навроцького Я.Ф.), представила роботу на тему: «Майнове страхування та перспективи його розвитку в Україні», зробивши акцент на короткостроковому прогнозі рівня чистих страхових премій на ринку майнового страхування.

 

Розвиток податкової системи України розглянула Гаркуша-Омельченко Катерина, закцентувавши увагу на адаптації функціонування податкової системи України до зарубіжного досвіду. Пінчук Анастасія розглянула оподаткування прибутку підприємств в Україні, визначивши проблеми та перспективи, запропонувала удосконалити систему податкового контролю з метою запобігання ухиленню платниками сплати податкових платежів. Науковим керівником цих робіт є к.е.н., доц. Шевченко Н.Ю.  

Шевчук  Дмитро презентував роботу: «Оцінка податкового регулювання господарської діяльності підприємств в Україні» (науковий керівник к.е.н., доц. Березовської Л.О.), та запропонував комплекс заходів щодо модернізації й оптимізації механізму оподаткування прибутку підприємств. Вплив податкового навантаження на фінансово-економічний стан підприємства розкрила Цесар Вікторія у своїй роботі «Вплив податків на фінансовий стан підприємства» на прикладі ПАТ «Новоград-Волинський завод сiльгоспмашин» (науковий керівник к.е.н., доц. Скрипник Г.О.).

 

Зовнішню заборгованість держави та її вплив на фінансову безпеку розглянув Волков Андрій (науковий керівник к.е.н., доц. Мрачковська Н.К.), вказавши на шляхи зниження боргових зобов’язань країни.

В свою чергу, Шиян Карина (науковий керівник к.е.н., доц. Біляк Ю.В.), презентувала  роботу тему: «Управління ризиками підприємств в контексті фінансової безпеки України» закцентувавши увагу на стратегії управління ризиками сільськогосподарських підприємств.

 

Комісія, під головуванням проф. Давиденко Н.М., після успішної презентації рекомендувала представлені роботи до участі у 2-му етапі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за відповідними галузями знань та спеціальностями.

Лариса Олійник,

доцент кафедри фінансів

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook