Наукові лекції та лабораторно-практичні заняття як складові профорієнтаційної роботи серед школярів

14 грудня 2019, 8:30

     8-го грудня викладачами кафедри аквакультури і кафедри гідробіології та іхтіології  Дмитром Шарилом та Максимом Халтуриним був здійснений візит до спеціалізованої школи № 307 з поглибленим вивченням природничих наук. В цей день відбувався ярмарок спеціальностей для учнів середніх та старших класів, в якому і прийняли участь наші викладачі.

    Протягом дня відбувались зустрічі з учнями 7–11 класів. Для майбутніх абітурієнтів було проведено лекцію-презентацію про перспективи навчання в НУБіП України загалом та за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура».

    Окрім загальної інформації про будні та цікаві події студентського життя, викладачами факультету тваринництва та водних біоресурсів для школярів проводились спеціалізовані лекції і практичні заняття.

    Так, майбутні спеціалісти мали змогу ознайомитись з особливостями зовнішньої та внутрішньої будови риб, особливостями пристосування їх до життя у водному середовищі, закономірностями поширення риб у нових ареалах. Окрім цього, школярі приймали активну участь у практичних та лабораторних заняттях. До їхньої уваги було продемонстровано препарування коропових риб та препарування фіксованих препаратів осетрових риб. Успішно була проведена лабораторна робота з визначення віку риб за лускою та фрагментами черепу, опанована методика  визначення видової приналежності риб.

    Загалом, захід був проведений на високому методичному та науковому рівні, про що говорить зацікавленість окремих учнів спеціальностями, їхнє бажання стати слухачами курсів підготовки до вступу в НУБіП України та учасниками олімпіади. Крім того, проведена домовленість про формування додаткового потоку ІІ літньої біологічної школи для учнів даного навчального закладу, оскільки кількість бажаючих достатня для його створення.

Максим Халтурин,

старший викладач кафедри

гідробіології та іхтіології  

Дмитро Шарило,

асистент кафедри аквакультури

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook