Фінансово-кредитне забезпечення розвитку аграрної сфери

28 листопада 2019 року

 

   27 листопада 2019 року відбулася 73-я науково-практична студентська конференція «Розвиток аграрного сектору економіки України в умовах глобалізації».

Учасників конференції привітав декан економічного факультету Анатолій Діброва, який окреслив коло сучасних економічних проблем.

 

 

Секційне засідання «Фінансово-кредитне забезпечення розвитку аграрної сфери» проводилось  під керівництвом д.е.н., проф. Давиденко Н.М., д.е.н., проф. Худолій Л.М., к.е.н., доц. Лемішко О.О.,  к.е.н., доц. Скрипник Г.О. Із вступним словом до студентів звернулась Надія Давиденко, наголосивши про важливість і актуальність даної проблематики в умовах сьогодення.

 

 

Цікавими і дискусійними були виступи наших студентів, зокрема Волкова Андрія про формування фінансової культури та грамотності фахівців підприємницьких установ, розглянувши її складові за ознаками та процес розвитку фінансової культури підприємництва на основі системно-динамічного підходу. Ігнатенко Іванни про проблеми та перспективи залучення іноземних інвестицій в аграрний сектор економіки України за рахунок імплементації виваженої політики, в межах якої доцільними є підвищення прозорості інвестиційного ринку.  

       

На секції були розглянуті питання державних фінансів, корпоративних фінансів, інвестиційної привабливості, банківської діяльності, страхування, фондового ринку, оподаткування та бюджетної системи.

Підводячи підсумки секційного засідання Худолій Л.М. відзначила високій рівень підготовки студентів та цікаві доповіді. При розподілі призових місць критеріями оцінювання були виступи студентів, відповіді на запитання та рівень володіння матеріалом дослідження.

За результатами обговорень були визначені переможці:

І місце отримав студент 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Волков Андрій з доповіддю «Формування фінансової культури та грамотності фахівців підприємницьких установ" - керівник к.е.н., доц. Мрачковська Н.К.

ІІ місце отримали: студентка 1 ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Гаркуша-Омельченко Катерина з доповіддю "Оподаткування підприємств аграрної сфери" - керівник к.е.н., доцент Лемішко О.О. і студентка 1 курсу магістратури спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" Назаренка Ольга з доповіддю "Bancassurance - як форма ефективної співпраці банків і страхових компаній" - керівник к.е.н., доц. Мамчур Р.М. 

  

ІІІ місце розділили: студентка 1 ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Вербовенко Ірина з доповіддю "Роль кредитування в розвитку агропромислового сектору України" - керівник к.е.н., доц. Жарікова О.Б.,  студентка  3 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Ракітіна Владислава з доповіддю "Стан лізингових відносин в Україні" - керівник к.е.н., доц. Олійник Л.А. та студент 3  ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Шевчук Дмитро доповіддю "Податок на доходи фізичних осіб як джерело доходу бюджету України" - керівник к.е.н., доц. Березовська Л.О.

  

 

Декан факультету Анатолій Діброва нагородив переможців цінними подарунками та побажав успіхів у подальшій науковій діяльності. 

Галина Скрипник,

доцент кафедри фінансів

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook